Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκαλύπτει πως περνάει τις ημέρες της καραντίνας και τι σειρά που βλέπει στο Netflix

Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκαλύπτει πως περνάει τις ημέρες της καραντίνας και τι σειρά που βλέπει στο Netflix

H Ντόρα Μπακογιάννη παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο zarpanews.gr και περιέγραψε την καθημερινότητά της εν μέσω καραντίνας.

Η βουλευτής Χανίων αναφέρθηκε στις σκέψεις και τους προβληματισμούς της λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ αποκάλυψε ποια σειρά παρακολουθεί στο Netflix.

Πώς βιώνετε αυτό τον αναγκαστικό εγκλεισμό;

Τον βιώνω όπως τον βιώνουν όλοι οι Έλληνες, πότε με ηρεμία και πότε με εκνευρισμό. Πάντως προσπαθώ να έχω καλή ψυχολογία επικοινωνώντας με ανθρώπους που αγαπώ είτε τηλεφωνικά είτε μέσω skype.

Πόσες μέρες είστε στο σπίτι;

Είμαι ακριβώς ένα μήνα σε καραντίνα, από τις 14 Μαρτίου που πάρθηκαν τα μέτρα.

Πόσο συχνά και για ποιο λόγο κυρίως, βγαίνετε από το σπίτι;

Δεν βγαίνω πολύ συχνά, μόνο για περπάτημα ή βόλτα με τον σκύλο και λιγότερες φορές για ψώνια.

Τι γίνεται με τη δουλειά (αν συνεχίζεται, κάτω από ποιες συνθήκες γίνεται αυτό);

Έχω αλλάξει τον τρόπο της δουλειάς μου, καθώς αυτή γίνεται μέσω τηλεφώνου και διαδικτυακά, τόσο για συνεργασίες στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Βεβαίως επειδή τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούνται και νέα, είμαι σε συνεχή επαφή με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Χανίων Γιώργο Μπέα, με τον γενικό διευθυντή του ΟΑΚ Άρη Παπαδογιάννη για να μην έχουμε καθυστέρηση στα έργα, με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή για οτιδήποτε παρουσιαστεί στα Χανιά, με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Αντώνη Ροκάκη κλπ έτσι ώστε να λύνονται προβλήματα έστω και κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Θα υπάρξουν δυσκολίες αλλά είμαστε αποφασισμένοι ότι από αυτή τη μάχη θα βγούμε νικητές.

Πώς περνάει μία μέρα σας στο σπίτι;

Καταρχήν έχει υπάρξει μια σημαντική αλλαγή αφού από τις 06:00 που ξυπνούσα τώρα ξυπνάω 08:00. Επίσης διαβάζω πολύ περισσότερο από όσο διάβαζα, για παράδειγμα τώρα διαβάζω το νέο βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου «Εράν» που διαδραματίζεται το 766 μ.Χ και αναφέρεται στη βυζαντινή αυτοκρατορία. Στην τηλεόραση βλέπω σε ελληνικά και ξένα κανάλια ειδήσεις, διαβάζω ξένο Τύπο λόγω και της θέσης μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης και από σειρές αυτό τον καιρό βλέπω το “Unorthodox” που αναφέρεται στους συντηρητικούς ορθόδοξους Εβραίους.

Τι βρήκατε χρόνο να κάνετε που δεν προλαβαίνατε πριν;

Βρήκα χρόνο να μαγειρέψω, να πειραματιστώ με νέες συνταγές και έτσι να αποδείξω στο σύζυγό μου ότι μπορώ να τα καταφέρω καλά και στην μαγειρική.

Ποια ασχολία σας, σας στέρησε η καραντίνα;

Μου λείπει περισσότερο η αγκαλιά, η πραγματική αγκαλιά των εγγονιών μου. Την επαφή με τους συναδέλφους και συνεργάτες μπορείς να την κρατήσεις μέσω τηλεφώνου, με τα παιδιά και τα εγγόνια όμως το κενό είναι μεγάλο.

Ποια σχέδιά σας αναβάλει / καθυστερεί η καραντίνα;

Καταρχήν ναυάγησε το σχέδιό μου να κάνω Πάσχα στα Χανιά. Η αλήθεια είναι ότι έχω νοσταλγήσει τα Χανιά, τον επιτάφιο στη Σπλάντζια και την Ανάσταση στην μονή των Καλογραιών στις Κορακιές. Σκέφτομαι όμως ότι του χρόνου αν είμαστε καλά θα μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα στην Κρήτη και να το εκτιμήσουμε ακόμη περισσότερο.

Πιστεύετε ότι θα μάθουμε κάτι από αυτό ή θα το αφήσουμε πίσω μας σα να μη συνέβη τίποτα;

Ακούστε, οι μελέτες λένε ότι η ανθρωπότητα έσβησε από τη συλλογική μνήμη την Ισπανική Γρίπη του 1918 στην οποία έχασαν τη ζωή τους εκατομμύρια άνθρωποι. Είναι πολύ σημαντικό ότι σε αυτή την περιπέτεια η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έβγαλε τον καλύτερό της εαυτό. Επίσης πιστεύω ότι μετά από αυτή την κρίση θα είμαστε άλλοι άνθρωποι, θα έχουμε άλλη ιεράρχηση αξιών, με λιγότερες καταναλωτικές ανάγκες, με πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα στις ανθρώπινες σχέσεις και βεβαίως για τη χώρα μας με διαφορετικό οικονομικό μοντέλο.

Σε προσωπικό επίπεδο, τι σας έμαθε αυτή η περίοδος;

Σε όλες τις μεγάλες κρίσεις που έχω περάσει, έτσι και τώρα κάνω επαναξιολόγηση των πραγμάτων, επανακαθορίζω τι είναι σημαντικό και τι ασήμαντο.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε μόλις τελειώσει η καραντίνα;

Ανυπομονώ να αγκαλιάσω τα εγγόνια και τα παιδιά μου και φυσικά να βγάλω εισιτήριο για τα Χανιά.

Σκεπτόμενη την επόμενη μέρα, τι σας προβληματίζει / ανησυχεί περισσότερο;

Με προβληματίζει η οικονομική κατάσταση της χώρας και η παγκόσμια οικονομική ύφεση. Επίσης προβληματίζομαι για το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας και το πώς θα καταφέρουμε να κεφαλαιοποιήσουμε την επιτυχία μας στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Σήμερα κερδίζουμε τη μάχη του brand name Greece, και αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να έχουμε γρήγορη ανάταξη της οικονομίας.