Ελπίδα: “Φέτος θα πάω στη Eurovision..” Αποκλειστική συνέντευξη!

Ελπίδα: "Φέτος θα πάω στη Eurovision.." Αποκλειστική συνέντευξη!

Συνέντευξη: Μάριος Κωνσταντόπουλος

Είναι μία από τις πιο καταξιωμένες τραγουδίστριες της χώρας, έχοντας πολλές επιτυχίες στο ιστορικό της.

Ο λόγος για την Ελπίδα, η οποία τόλμησε αυτή τη φορά, να ανεβεί στη σκηνή του θεάτρου με την παράσταση «Όνειρα γλυκά» κερδίζοντας κοινό και κριτικούς.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια μίλησε αποκλειστικά στο GPOP.GR στα παρασκήνια της παράστασης της οποία πρωταγωνιστεί, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Η Ελπίδα μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο νέο της επαγγελματικό βήμα, αν θα την ενδιέφερε να ασχοληθεί με την τηλεόραση, ενώ μας αποκαλύπτει ότι φέτος θα πάει στη Eurovision.

Όνειρα γλυκά, για δεύτερη σεζόν, ποια είναι τα συναισθήματα σας για αυτή τη παράσταση;

Είναι κάτι που το αγαπώ πάρα πολύ για αυτό το επαναλαμβάνω, μου αρέσει το κείμενο πάρα πολύ, με αντιπροσωπεύει, αισθάνομαι πολύ ωραία και για αυτό είπαμε να την ξανακάνουμε γιατί δε πρόλαβε να τη δει ο κόσμος που ήθελε να την δει.

Πώς είπατε το μεγάλο ναι, για να ανέβετε στο σανίδι;

Ήταν σε μια περίοδο που ήθελα να ξανά βρεθώ με κόσμο και όταν με πήρε ο Αντώνης Λουδάρος και μου είπε ότι υπάρχει αυτό το κείμενο αν με ενδιαφέρει, αν θα ήθελα να συμμετάσχω σε αυτή τη παράσταση το άκουσα με χαρά. Λέω για να το λέει ο Αντώνης κάτι θα βλέπει και έτσι βρεθήκαμε, διάβασα το κείμενο, μου άρεσε, με αντοπροσωπεύει, είναι πράγματα που έχουν δουλευτεί μες το μυαλό μου έτσι και αλλιώς και αισθάνομαι πολύ φυσικά όταν τα λέω, είμαι εγώ, αντιπροσωπεύουν εμένα.

Τον κόσμο πώς τον βλέπετε να αντιδράει σε όλο αυτό;

Πάρα πολύ συγκινητικά, υπήρχαν άνθρωποι που ήρθαν 4 και 5 φορές να δουν την παράσταση και φέρνανε και τους φίλους τους. Αυτό νομίζω είναι η πιο μεγάλη προβολή και η πιο μεγάλη ανταπόκριση και ανταπόδοση του κόπου μας.

Θα ξανακάνατε μια θεατρική παράσταση;

Κοίταξε, αν έχω το ίδιο συναίσθημα γιατί όχι; Αλλά ο σκοπός μου δεν είναι να γίνω ηθοποιός με τίποτα. Και αυτή η παράσταση έχει αρκετό τραγούδι για αυτό και το αποδέχτηκα αλλιώς αν ήταν μόνο να παίξω δε ξέρω αν θα το έκανα αλλά ποτέ μη λες ποτέ.

Θα είστε σε κάποιο μουσικό σχήμα αυτή τη σεζόν;

Τώρα παρουσιάζομαι στο Κύτταρο μαζί με τον Τουρνά για δύο Παρασκευές ακόμη δε ξέρω για αργότερα, δεν έχει προκύψει κάτι, τα συζητώ, θα δείξει.

Με την τηλεόραση θα ασχολιόσασταν;

Εξαρτάται τι, είμαι επιλεκτική.

Κριτική επιτροπή;

Έχει παραγίνει λιγάκι και αυτό, θα δούμε, αλλά μ’ αρέσει να παρακολουθώ.

Τηλεόραση γενικότερα βλέπετε;

Όσο προλαβαίνω.

Σε όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας σας, ποια συνεργασία έχετε ξεχωρίσει;

Είναι πολλές. Έχω ξεκινήσει από το ’70 μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια είχα απίστευτες στιγμές πάρα πολύ σπουδαίες και συγκινητικές και παραστάσεις πολλές και φεστιβάλ στο εξωτερικό με βραβεύσεις και Eurovision και χίλια δυο πράγματα. Δε μπορώ να ξεχωρίσω μία γιατί αγαπώ τόσο πολύ αυτή τη δουλειά, τη μουσική και το τραγούδι, που αν ξεχωρίσω θα είμαι άδικη. Τα αγαπάω όλα και θέλω όλα μαζί να τα κάνω.

Σας ενοχλεί αν σας ρωτούν συνέχεια για την Eurovision;

Είναι ένα κομμάτι δικό μου αυτό. Κοίτα, δε με ενοχλεί αλλά και όταν παραγίνεται εντάξει, τη γνώμη μου να την πω γιατί όχι. Είναι ένα κομμάτι δικό μου δε μπορώ να αρνηθώ κάτι που το έχω κάνει έτσι δεν είναι; Φέτος θα πάω στη Eurovision, θα πάω στο Ισραήλ θα τραγουδήσω στη μεγάλη φιέστα που θα κάνουνε, σε ένα μεγάλο event που θα κάνουνε για την  Eurovision επειδή κερδίσανε και με έχουν καλέσει να είμαι guest. Θα πω τον Σωκράτη με την συμφωνική ορχήστρα του Τελ Αβίβ.

Εσείς εκεί δεν διαγωνιστήκατε;

Ναι, πριν 40 χρόνια.

Μέσα σε αυτά τα 40 χρόνια αν σας ερχόταν τώρα πρόσκληση θα πηγαίνατε;

Αν αυτή που έπρεπε να τραγουδήσει ήταν γιαγιά,ναι(γέλια).

Την ηλικία σας την λέτε;

Γιατί να μην τη πω; Δικιά μου είναι την έχω χαρεί, την έχω ζήσει, έχω μεγαλώσει πέρασαν τα χρόνια κάθε ηλικία έχει και τη χαρά της.

Από την οικογένεια σας, ο άντρας σας, τα παιδιά σας, σας στηρίζουν σε αυτό που κάνετε;

Ναι, πάντα είναι δίπλα μου σε ότι θέλω.

Τι ήταν το πρώτο πράγμα που σας είπαν μετά την παράσταση;

Τους άρεσε πολύ η παράσταση και είχαν και αυτή αγωνία να δουν τι κάνω γιατί δεν είχαν παρακολουθήσει πρόβες και συγκινήθηκαν τους άρεσε πάρα πολύ. Με καμάρωσαν και τα παιδιά μου και ο άντρας μου και οι φίλοι μου και ο αδερφός μου, οι αγαπημένοι μου όλοι. Τους το ‘χα κρυφό, ενθουσιάστηκαν και μου είπαν ότι θα ήταν ωραίο να το συνεχίσω.

Η Ελπίδα με τον δημοσιογράφο του site μας Μάριο Κωνσταντόπουλο