Ελένη Φουρέιρα: Η εμπειρία της Eurovision, το άγχος και οι τρεις ελληνικές υποψηφιότητες

Ελένη Φουρέιρα: Η εμπειρία της Eurovision, το άγχος και οι τρεις ελληνικές υποψηφιότητες

Το ραντεβού της με τους δημοσιογράφους έδωσε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου η Ελένη Φουρέιρα.

Η εκρηκτική τραγουδίστρια θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 63ο διαγωνισμό της Eurovision και με αφορμή αυτή τη συμμετοχή, έγινε η συνέντευξη Τύπου στο Σπίτι της Κύπρου.

Εκεί βρέθηκαν, ο διευθυντής του ΡΙΚ, Μιχάλης Μαραθευτής, η αρχηγός της αποστολής Εύη Παπαμιχαήλ,  η Ελένη Φουρέιρα  και ο διευθυντής της δισκογραφικής εταιρείας Panik records, Γιώργος Αρσενάκος, όπου μίλησαν για το τι έχουμε να περιμένουμε.

Το FTHIS.GR και ο Μάριος Κωνσταντόπουλος βρέθηκε εκεί και έθεσε τις δικές τους ερωτήσεις.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε στο διαγωνισμό κυρίως να κερδίζουν τραγούδια πιο μπαλάντες και τραγούδια που στέλνουν κάποια μηνύματα. Η Κύπρος, πως επέλεξε φέτος να στείλει ένα πιο dance τραγούδι και πόσο φοβάται αυτή τη συμμετοχή σε σύγκριση με τα άλλα χρόνια.

Εύη Παπαμιχαήλ: Να σας πω αρχικά ότι πιστεύουμε ότι συνταγή δεν υπάρχει, η Eurovision αν την χαρακτηρίζαμε με μία λέξη είναι απρόβλεπτη, δεν σημαίνει ότι κάτι που κέρδισε τα προηγούμενα χρόνια θα συνεχίσει το ίδιο είδος και τα επόμενα χρόνια. Εμείς πιστεύουμε πάρα πολύ στο τραγούδι και στην Ελένη, είναι ένας μαγικός συνδυασμός αυτός που συμβαίνει φέτος και είμαι σίγουρη ότι μόλις το ακούσετε θα συμφωνήσετε όλοι μαζί μου. Πιστεύω ο συνδυασμός Ελένης και Alex θα ξεσηκώσει όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, και ας μην ξεχνάμε είναι ένας διαγωνισμός που τον παρακολουθούν πάνω από 250 εκατομμύρια τηλεθεατές, για αυτό θεωρούμε ότι θα ναι κάτι πολύ ξεχωριστό για την Κύπρο φέτος. Εξάλλου στη μουσική υπάρχουν πολλά είδη και γιατί όχι να μην πάμε με ένα αισιόδοξο τραγούδι; Στις μέρες μας μόνο χαρά χρειάζεται ο κόσμος και τίποτα άλλο.

-Εσένα Ελένη τι σε αγχώνει αυτή την περίοδο;

Ε.Φ: Κοίταξε εμένα γενικά όλα με αγχώνουν , είμαι ένας άνθρωπος που αν αναλάβω κάτι θα αγχωθώ μέχρι να γίνει, δεν θα κοιμάμαι, θα ξυπνάω με αυτό, θα δουλεύω πάνω σε αυτό, οπότε με αγχώνουν τα πάντα και όλα και νομίζω ότι αυτό είναι χαρακτηριστικό μου πάνω στη δουλειά μου, αγχώνομαι δεν επαναπαύομαι, θέλω όλα να ναι τέλεια ώστε εκείνη τη στιγμή στη σκηνή να μην με απασχολεί τίποτα άλλο εκτός από αυτό που ξέρω εγώ να κάνω. Μέχρι να μπει μια δομή σε όλο αυτό, να είναι έτοιμο το τραγούδι, το video clip, να ετοιμαστεί η σκηνική παρουσία, να γίνει η χορογραφία θα είμαι αγχωμένη. Όταν θα δομηθεί αυτό και θα έχω μια εικόνα τι θα κάνω μετά θα ναι όλα πιο δουλειά, θα ξέρουμε τι θα κάνουμε και θα δουλεύουμε δουλεύουμε, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Βασικά για μένα είναι μία ωραία εμπειρία , μια εμπειρία που θέλω στη ζωή μου να τη ζήσω, θέλω να τη ζήσω και δεν θέλω να περάσουν τα χρόνια και να πω ότι δεν το έκανα, δεν με απασχολεί η θέση, στη Eurovision έχουμε δει καλλιτέχνες να μην έχουν πάει καλά, αλλά θυμάσαι αυτό το act, θυμάσαι εκείνο το βράδυ, αυτό το τραγούδι και αυτή τη τραγουδίστρια-η. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία, να κάνεις μπάμ, να σε θυμάται ο κόσμος, να έχει καλό performance, να τραγουδήσεις καλά, με την μπαλάντα σου, το χορευτικό σου τραγούδι, με οτιδήποτε και να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό, και να φύγεις κι να λες “κοίτα τι ωραίο ήταν αυτό”. Ο άνθρωπος που κέρδισε πέρσι που ήταν πολύ ωραίο τραγούδι, έκαναν όλοι ησυχία γιατί είχε πρόβλημα με την καρδιά του, ήταν συγκινητικό, το θυμάσαι για αυτό, ότι έκαναν όλοι ησυχία για να ερμηνεύσει αυτός που είχε πρόβλημα με την καρδιά του. Δεν με απασχολεί η θέση, θέλω να είμαι καλή.

Διαβάστε περισσότερα στο Fthis.gr