Είδαμε την παράσταση “Ο Όσκαρ και η θεία Ροζ” στο Faust

Είδαμε την παράσταση "Ο Όσκαρ και η θεία Ροζ" στο Faust

Μια αστεία και ταυτόχρονα συγκινητική παράσταση παίζεται από τα τέλη Νοεμβρίου 2019 στο Faust, στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, “Ο Όσκαρ και η θεία Ροζ” με τους Δημήτρη Γιώτη και Μαρία Αλιφέρη, ολοκληρώνει την επιτυχημένη πορεία του την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου.

Οι δυο ηθοποιοί αφού μάγεψαν το κοινό που τους τίμησε με την παρουσία του όλο αυτό το διάστημα κάθε Σάββατο και Κυριακή, ήρθε η στιγμή να ακούσουν το τελευταίο χειροκρότημα και να οργανώσουν τα επόμενα επαγγελματικά τους σχέδια.

Το έργο του Eric – Emmanuel Schmitt, το οποίο έχει ξαναπαιχτεί στην Ελλάδα, φέτος ανέβηκε σε έναν ζεστό, μικρό χώρο που αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή, από το θεατρόφιλο κοινό της Αθήνας.

Η Μαρία Αλιφέρη που είχαμε καιρό να την δούμε στο θέατρο, επέστρεψε με αυτόν τον ρόλο που της ταιριάζει “γάντι” και έδειξε για ακόμη μια φορά πόσο υπέροχη είναι.

Εξαιρετική η ερμηνεία της, καταπληκτικές οι κινήσεις της και μια πολύ εντυπωσιακή γυναίκα.

Από την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Γιώτης με την ερμηνεία του συγκίνησε τους θεατές που από ένα μέρος και μετά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα δάκρυά τους.

Ο ίδιος έβαλε ένα στοίχημα με τον εαυτό του και το κατάφερε και ήταν καταπληκτικός τόσο ερμηνευτικά, όσο και σκηνοθετικά.

Στο τέλος του έργου η Μαρία Αλιφέρη και ο Δημήτρη Γιωτης απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα από το κοινό.

Μάλιστα, οι δυο τους υποδέχτηκαν τον κόσμο στα καμαρίνια και άκουσαν με πολύ αγωνία και ευτυχία τις εντυπώσεις των θεατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φαίνεται πόσο αγαπημένοι είναι μεταξύ τους η Μαρία Αλιφέρη και ο Δημήτρης Γιώτης όταν στην υπόκλιση πήρε αγκαλιά ο ένας τον άλλον με μεγάλη χαρά και συγκίνηση.

Το GPOP.GR βρέθηκε στο Faust και παρακολούθησε την παράσταση “Ο Όσκαρ και η θεία Ροζ” και έχει να πει ένα μεγάλο συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!

Μην χάσει κανείς τις δυο τελευταίες παραστάσεις!

Λίγα λόγια για το έργο:

Το ταξίδι ζωής μέσα από τα μάτια του μικρού Όσκαρ. Οι τελευταίες δώδεκα μέρες του στο νοσοκομείο, έχοντας λευχαιμία, καθοριστικές και λυτρωτικές. Η σοφία της ζωής, του χαρίζεται απλόχερα και γενναιόδωρα από την καταλυτική παρουσία της θείας Ροζ. Μέσα απ το παιχνίδι και τη φαντασία, τον βοηθά να ανακαλύψει τις απαντήσεις σε αιώνια ερωτήματα και το ταξίδι στο Φως να χει ελπίδα και προσμονή.

Η Μαρία Αλιφέρη δίνει ζωή και πνοή στην ηρωίδα, την θεία Ροζ, με ένα μοναδικό τρόπο προσέγγισης γεμάτο συγκίνηση και τρυφερότητα.

Ο Όσκαρ μέσα από τα μάτια του Δημήτρη Γιώτη παίρνει σάρκα κι οστά κάνοντας την καρδιά του να χτυπά όταν μαθαίνει το μυστικό της ζωής :

“Κοίτα, κάθε μέρα, τον κόσμο σαν να ναι η πρώτη φορά!”

Το μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης γεμάτο αγάπη, πίστη, εμπιστοσύνη, ελπίδα, φως και γαλήνη προς τον Ανώτερο εαυτό. Μια παράσταση που παντρεύει το γέλιο με το δάκρυ και τη συγκίνηση με την αισιοδοξία. Η εναλλαγή των συναισθημάτων γρήγορα και ποικίλα.

Το σημαντικότερο έργο της σύγχρονης δραματουργίας του πιο επιτυχημένου συγγραφέα εν ζωή, του  Eric – Emmanuel Schmitt.

Διάρκεια παράστασης 85 λεπτά

Ερμηνεύουν: Μαρία Αλιφέρη – Δημήτρης Γιώτης
Μετάφραση: Νίκος Δημόπουλος – Δήμος Γιώτης
Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη
Κουστούμια: Erotokritos Prince
Φωτισμοί: Θανάσης Ρουμελιώτης
Μουσική επιμέλεια: Ομάδα Namaste

Video – Trailer: Κώστας Κιμούλης
Art Work: Γεράσιμος Αμπάτης
Φωτογραφίες: Γιάννης Γκογκόπουλος
Ειδικές ψηφιακές δημιουργίες: Βασίλης Ψαρίδης – Atlas Digital
Τρισδιάστατη ειδική κατασκευή:  Μπάμπης Τσίρου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γιώτης