Αυτό θέλουν οι γυναίκες μετά το σεξ

Αυτό θέλουν οι γυναίκες μετά το σεξ

Δεν πρόκειται για την ανακάλυψη του αιώνα, ούτε για ένα παράδοξο εύρημα που προκαλεί εντυπώσεις. Έρευνες έχουν ήδη δείξει ότι η αγκαλιά έχει ευεργετική επίδραση, όχι μόνο στην ψυχική αλλά και στη σωματική υγεία, ενώ επιπλέον αυξάνει την οικειότητα στις σχέσεις. Η επίδραση αυτή, κάποιους μπορεί να τους «αγγίζει» περισσότερο αλλά και η στιγμή που συμβαίνει μπορεί να έχει τη δική της σημασία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο πραγματοποίησαν δύο μελέτες, σχετικά με τις επιδράσεις της αγκαλιάς μετά το σεξ. Στην πρώτη, συμμετείχαν 335 ενήλικες ηλικίας 18-64 (138 άνδρες, 197 γυναίκες). Όλοι βρίσκονταν σε σχέση, διάρκειας από τέσσερις μήνες έως 30 χρόνια.

Στη δεύτερη μελέτη, οι ερευνητές ζήτησαν από 101 ζευγάρια για να κρατήσουν καθημερινό ημερολόγιο, για τη σεξουαλική και μετά- σεξουαλική ζωή τους, για μια περίοδο 21 ημερών, με ένα follow-up, τρεις μήνες αργότερα.

Και οι δύο μελέτες οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η αγκαλιά είναι βασικό συστατικό για να πετύχει η «συνταγή» που θα προσφέρει ικανοποίηση στο σεξ και στη σχέση γενικότερα.

Γυναίκες και γονείς

Παρόλο που οι «αγκαλίτσες» μετά το σεξ ευεργέτησαν τη σχέση όλων των συμμετεχόντων, έπαιξαν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στις γυναίκες και στους γονείς. Και το αποτέλεσμα αυτό έχει λογική βάση.

Δείτε τη συνέχεια στο liveit.gr