Όλα όσα αλλάζουν από Σεπτέμβρη στον τομέα της Παιδείας

Όλα όσα αλλάζουν από Σεπτέμβρη στον τομέα της Παιδείας

Αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα, «ψαλίδι» στα διδασκόμενα μαθήματα και μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων στις ενδοσχολικές εξετάσεις, είναι ορισμένες από τις αλλαγές που φέρνει το υπ. Παιδείας για το Λύκειο από τον Σεπτέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσωρινά αναβάλλεται για αργότερα η κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, καθώς αυτή δεν θα περιλαμβάνεται στο νέο σχέδιο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων παραμένει το Εθνικό Απολυτήριο, αλλά το αδιέξοδο της διασφάλισης του αδιάβλητου έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην ηγεσία. Οι προτάσεις που έχουν συζητηθεί στο τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνουν κλήρωση θεμάτων και βαθμολόγηση γραπτών από καθηγητές άλλων σχολείων, ώστε να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο του απολυτήριου Λυκείου και ο βαθμός να αποτελεί το εισιτήριο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αλλά πρόσφατα ο Κώστας Γαβρόγλου παραδέχθηκε ότι μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει πώς θα εξασφαλίσει το αδιάβλητο του νέου εισαγωγικού συστήματος.

Την ίδια ώρα που εγκαταλείπεται το φιλόδοξο σχέδιο για την κατάργηση των Πανελληνίων, το υπουργείο Παιδείας στοχεύει να θεσπίσει, λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, την υποχρεωτική φοίτηση στην Α’ Λυκείου, αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.

Διαβάστε την συνέχεια στο fortunegreece.com