Χρυσό Σκούφο για το Χανιώτη σεφ

Χρυσό Σκούφο για το Χανιώτη σεφ

Ένας Χανιώτης κατέκτησε την διάκριση για την οποία παλεύουν πολλά χρόνια οι μεγαλύτεροι σεφ της χώρας.

Ένας “Χρυσός Σκούφος” είναι η απόλυτη κατάκτηση για έναν σεφ και φυσικά για το εστιατόριο που τον “φιλοξενεί”, καθώς κατατάσσεται αυτόματα στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Από το βράδυ της Δευτέρας 21 Μαρτίου που απονεμήθηκαν οι Χρυσοί Σκούφοι 2016, ο Χανιώτης Νίκος Σκαμνάκης είναι κάτοχος του απόλυτου γαστρονομικού βραβείου, ως head chef του εστιατορίου Matsuhisa στη Μύκονο.

Στο zarpanews.gr μίλησε ο βραβευμένο σεφ και είπε: “Είναι μια σημαντική επιτυχία μέσα από πολύ δουλειά και κόπο, μέχρι να έρθει η επόμενη. Κάθε μέρα στην κουζίνα ξεκινάς από το μηδέν”.

Εξάλλου, αυτό επιβεβαιώνει η μέχρι σήμερα πορεία του η οποία είναι σταθερά ανοδική και περιλαμβάνει μετά τη σχολή μαγειρικής, πολλές “στάσεις” στο εξωτερικό κι ένα πέρασμα από το Astir Palace Resort στη Βουλιαγμένη. Τα τελευταία χρόνια ο Νίκος είναι Head Chef στο εστιατόριο Matsuhisa στο Saint Moritz και Head Chef στο Nobu Matsuhisa της Μυκόνου. Εξάλλου τα τελευταία 6 χρόνια τον “κέρδισε” η ιαπωνική και περουβιανή κουζίνα.

Αν θελετε να πάρετε μία γεύση από τις δημιουργίες του απο 16 Απριλίου θα τον βρείτε στο Matsuhisa της Μυκόνου στο ξενοδοχείο Belvedere, εκτός αν τον πετύχετε στα Χανιά, σε μία από τις πολύ συχνές επισκέψεις του.