Χρυσές Σφαίρες: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι-Τo ρεκόρ της Meryl Streep και η ελληνική παρουσία

Χρυσές Σφαίρες: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι-Τo ρεκόρ της Meryl Streep και η ελληνική παρουσία

Με το La La Land να διεκδικεί τα περισσότερα βραβεία και την Meryl Streep να κάνει προσωπικό ρεκόρ, ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι των φετινών Χρυσών Σφαιρών.

Το ρομαντικό μιούζικαλ La La Land είναι υποψήφιο σε επτά κατηγορίες, μεταξύ των οποίων εκείνη της καλύτερης ταινίας στην κατηγορία κωμωδία/ μιούζικαλ. Οι πρωταγωνιστές του, Emma Stone και Ryan Gosling, προτάθηκαν στις κατηγορίες πρώτου γυναικείου και ανδρικού ρόλου, ενώ ο σκηνοθέτης του διεκδικεί αγαλματίδιο στις κατηγορίες της σκηνοθεσίας και του σεναρίου.

Έξι υποψηφιότητες έχει το ανεξάρτητης παραγωγής Moonlight και ακολουθεί, με πέντε, το δράμα Manchester by the Sea.

Τέλος, ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε μία υποψηφιότητα, στην κατηγορία Α’ Αντρικού ρόλου (Κωμωδία-Μιούζικαλ) για τον Colin Farrell.

Η 74η απονομή των Χρυσών Σφαιρών, που θεωρούνται προάγγελοι των Όσκαρ, θα πραγματοποιηθεί στο Λος Αντζελες, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, με παρουσιαστή τον Jimmy Fallon.

Η βραδιά αναμένεται να είναι ξεχωριστή για την Meryl Streep, η οποία μετρά 30 υποψηφιότητες στην ιστορία του θεσμού (έχει κατακτήσει οκτώ) και φέτος θα τιμηθεί με το βραβείο Cecil B. DeMille για την συνολική προσφορά της.

Δείτε αναλυτικά τις υποψηφιότητες εδώ