Χρήστος Θηβαίος: «Δεν σταματάς ποτέ να είσαι αλκοολικός, είσαι για πάντα»

Χρήστος Θηβαίος: «Δεν σταματάς ποτέ να είσαι αλκοολικός, είσαι για πάντα»

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη “Μετά τα Μεσάνυχτα“, βρέθηκε ο Χρήστος Θηβαίος.

Ο μουσικός μίλησε για το πρόβλημα αλκοολισμού με το οποίο έχει βρεθεί αντιμέτωπος στο παρελθόν εξηγώντας πως σταδιακά οδηγήθηκε στον εθισμό.

«Είχα μεγάλο θέμα με το αλκοόλ. Ξεκινάει σιγά-σιγά. Σε μένα ξεκίνησε με κάτι πολύ αθώο όπως είναι η μπύρα…. Μετά πάμε και σε πιο βαρύ αλκοόλ και στα πιο βαριά αλκοολούχα όπως το κρασί, και στα ακόμη πιο βαριά. Από ένα σημείο και μετά καταλαβαίνεις, διαισθάνεσαι ότι χωρίς αυτό η μέρα δεν ξημερώνει, διαρκεί» ανέφερε και συνέχισε: «Θα πω κάτι βαρύ. Δε σταματάς ποτέ να είσαι αλκοολικός. Είσαι για πάντα αλκοολικός. Μπορείς να το βρεις και στο περίπτερο. Κανείς δεν παίρνει ένα βαρύ ναρκωτικό μπροστά στα παιδιά του… με πολύ μεγάλη ευκολία όμως θα πιει μπροστά στα παιδιά του»

Όπως εξομολογήθηκε ο Χρήστος Θηβαίος αυτή η σχέση εξάρτησης με το αλκοόλ άρχισε όταν ήταν περίπου στην ηλικία των 25 ετών. Παραδέχτηκε μάλιστα πως όλο αυτό είχε τεράστιες επιπτώσεις στη συμπεριφορά του.

Η γυναίκα του ήταν εκείνη που στάθηκε δίπλα του από την πρώτη στιγμή. Ήταν εκείνη που τον βοήθησε να ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημά του.

«Ή αλλάζεις ή καταντάς» ήταν η φράση που όπως αποκάλυψε ο μουσικός του είπε κάποια στιγμή και τον έκανε να ξυπνήσει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε πως για τον πρόβλημα του αλκοολισμού έχει μιλήσει ανοιχτά με τον μεγάλο του γιο ο οποίος χωρίς να λέει πολλά αλλά με τις πράξεις του, του βάζει τα απαραίτητα όρια.

«Με τον μεγάλο μου γιο έχω συζητήσει για αυτό. Ποτέ δεν με έκρινε. Πάντα είναι δίπλα μου και με στηρίζει αλλά το βλέμμα του αρκεί για να μου πει «φτάνει»».