Χάρης Γρηγορόπουλος: Έχουμε δει πάρα πολλούς να παίζουν αυτό όμως δεν τους κάνει ηθοποιούς | Αποκλειστική συνέντευξη

Χάρης Γρηγορόπουλος: Έχουμε δει πάρα πολλούς να παίζουν αυτό όμως δεν τους κάνει ηθοποιούς | Αποκλειστική συνέντευξη

Συνέντευξη: Πόπη Γιαννικάκη

Ασχολείται με το θέατρο 32 χρόνια είναι ταλαντούχος, εργατικός, αισιόδοξος, με χιούμορ και πάντα καλοπροαίρετος, είναι κάποια από αυτά που χαρακτηρίζουν τον Χάρη Γρηγορόπουλο που μπαίνει καθημερινά στα σπίτια μας μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 και τον ρόλο του ως “Τρελαντωνης” στην σειρά το “Καφέ της Χαράς” που προβάλετε 15 χρόνια.

Σε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα αλλά και την θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί αυτή τη season, μας άνοιξε την καρδιά του και μας μίλησε αποκλειστικά στο Gpop.gr για τη δουλειά του, τα παιχνίδια επιβίωσης, την σύζυγο του Φωτεινή Ντεμίρη, τον ρόλο με τον οποίο τον γνώρισε ο κόσμος ενώ μεταξύ άλλων ανεφέρθη και στην επαγγελματική του πορεία αλλά μας παρουσιάζει και πολλές πτυχές της ζωής του.

Πως αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός;

Το είχα αποφασίσει από πολύ νωρίς και ενώ πήγαινα ακόμα σχολείο. Στην Β’ Λυκείου ήξερα ότι είναι μονόδρομος για εμένα και δήλωσα μονό μια σχόλη, την Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης την οποία δεν συγκέντρωσα τα μόρια για να πάω κι έτσι πήγα στην Δραματική σχολή.

Πότε ήταν η πρώτη σας φορά στο θέατρο και τι θυμάστε από αυτήν;

Ήταν στην Θεσσαλονίκη με τον Μπεκετ, από όπου κατάγομαι, έναν ερασιτεχνικό θίασο που ανέβασε κάποια μονόπρακτα του Μπεκετ σε μια σύνθεση όπου λεγόταν B το 1986. Στην συνέχεια το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς δούλεψα σε ένα ελληνικό έργο τους «Κουραμπιέδες» του Χασαπογλου με την Ελένη Γερασιμίδου που τότε ήταν ακόμα στην Θεσσαλονίκη και είχε το «Καφέ Θέατρο».

«Βαφ΄τα μαύρα» στο θέατρο Λαμπέτη. Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο και το ρόλο σας;

Είναι μια σύγχρονη Ελληνική κωμωδία από τις πιο επιτυχημένες των Ρέππα – Παπαθανασιου, το οποίο έχει πάρα πολύ γέλιο και ο κόσμος γελάει από την αρχή μέχρι το τέλος αλλά νομίζω δεν μένει εκεί το έργο. Υπάρχουν κι άλλα επίπεδα τα οποία μπαίνουν στο μυαλό σου καθώς το βλέπεις και τα σκέφτεσαι – αναλύεις αργότερα. Είναι μια γλυκόπικρη κωμωδία θα έλεγα.

2ος Χρόνος επιτυχίας για το «Βαφ΄τα μαύρα», πως βλέπετε την ανταπόκριση του κόσμου;

Μεγαλύτερη από την πρώτη χρονιά. Ποια είναι ένα έργο που ο κόσμος έχει αποδεχτεί την αξία του και συνεχίζει να το στηρίζει.

Φέτος μαζί σας είναι και ο Παύλος Ευαγγελόπουλος στην θέση του Ευθύμη Ζησάκη. Πως είναι η συνεργασία σας και όσο εύκολο ήταν να συντονιστείτε από την αρχή;

Ναι με μεγάλη ευκολία, ήμασταν πολύ τυχεροί σε αυτό γιατί με τον Παύλο δουλεύουμε μαζί και στο «Έλα στη Θέση μου» και ξέρουμε ο ένας τον άλλο, τους κώδικες του σαν ηθοποιοί και η προσαρμογή ήταν πολύ εύκολη.

Υπήρξαν ρόλοι που σας έκαναν να αλλάξετε τον τρόπο που σκέπτεστε ή που αντιμετωπίζεις τη ζωή;

Εμείς οι ηθοποιοί είμαστε πολύ τυχεροί για έναν ακόμη λόγο, ότι είμαστε αναγκασμένοι να ερχόμαστε σε επαφή με κλασσικά κείμενα οπότε είναι αδύνατον να  μείνεις ανεπηρέαστος. Είναι η καλλιεργεί που παρέχετε μαζί με το επάγγελμα.

Ο κόσμος σας γνώρισε από το «Καφέ της Χαράς» και το ρόλο του Τρελαντωνη. Ενώ έχετε κάνει πολλούς ρόλους, αυτό σας ενοχλεί;

Όχι καλέ, είναι δυνατόν να με ενοχλήσει μια επιτυχία μου. Είναι ένας ρόλος που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό, με έχει σταμπάρει για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο και είναι μια σειρά που παίζεται από το 2003 μέχρι σήμερα, ασταμάτητα και έχουν περάσει 15 χρόνια.

Και φέτος είστε στην επιτυχημένη σειρά του Alpha, ”Έλα στη θέση μου”, κάνοντας τον ρόλο του Θοδωρή. Πείτε μας γι αυτό τον ρόλο σας αλλά και έχει κοινά στοιχεία με τον Χάρη.

Πολύ λίγα κοινά στοιχεία γιατί νομίζω είμαστε αρκετά μακριά. Βέβαια για εμένα είναι καλύτερο όσο μεγαλύτερη απόσταση υπάρχει σε ένα ρόλο τόσο πιο εύκολο και ενδιαφέρον είναι να τον πλησιάσω. Το ποιο δύσκολο πράγμα στην δουλειά μας είναι να παίξεις τον εαυτό σου.

Μπορείτε να μας αποκαλύψετε κάτι για τη σειρά;

Όχι, (γελάει) δεν μπορώ για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ξέρω ούτε εγώ τι θα γίνει γιατί τα κείμενα έρχονται πολύ τελευταία στιγμή.

Το “Έλα στη θέση μου” θα συνεχιστεί και του χρόνου;

Ακόμη δεν είναι σίγουρο, πάντως υπάρχουν κάποιες σκέψεις.

Ποια η σχέση σας με τα Μέσα Ενημέρωσης και τα social media;

Τα τελευταία χρόνια η σχέση μου με τα Μέσα Ενημέρωσης έχει καταλήξει μηδενική. Ενώ διάβαζα πάρα πολλά site ειδησεογραφικά για κάποιο λόγο τώρα τα έχω σταματήσει. Ενώ με τα social media είμαι κι εγώ ένας ακόμα εθισμένος άνθρωπος στο instagram.

Βλέπουμε κατά καιρούς ηθοποιούς στο ρόλο του παρουσιαστή, όπως ο Θοδωρής Αθερίδης θα κάνει το Celebrity night game. Εσείς θα κάνατε κάτι αντίστοιχο;

Εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να παίξω σαν παίκτης σε ένα αντίστοιχο παιχνίδι. Να παρουσιάσω δεν το έχω σκεφτεί ποτέ μου αλλά γιατί όχι.

Τηλεόραση, κινηματογράφος, θέατρο. Αν έπρεπε να διαλέξετε ένα από αυτά ποιο θα διαλέγατε;

Είναι πάρα πολύ μεγάλη η αγάπη μου και για τα τρία, έχω δουλέψει και για τα τρία απλά η πραγματική μου δουλειά μου είναι το θέατρο και σε αυτό έχω δουλέψει από το 1986 που είμαι στη σκηνή. Νομίζω ότι η δύναμη που έχει αυτό που γίνετε πάνω στη σκηνή live και να το μοιράζεσαι μαζί με ζωντανούς ανθρώπους είναι αξία ανεκτίμητη.

Στις συνεργασίες σας στο θέατρο αλλά και την τηλεόραση, σας έχει μείνει κάποια χαρακτηριστικά που θα θέλατε να επαναλάβετε ή όχι και κάποιος ηθοποιός με τον οποίο δεν έχετε συνεργαστεί και θα θέλατε;

Και στις δυο περιπτώσεις υπάρχουν πρόσωπα και προσωπικότητες που έχω συνεργαστεί και θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ αλλά και κάποιοι που έχω συνεργαστεί και δεν θα ήθελα καθόλου και σε καμία περίπτωση να συνεργαστώ και οι δυο περιπτώσεις ισχύουν σε εμένα. Έχω δουλέψει με τους περισσότερους Έλληνες σκηνοθέτες και δεν έχω κάποιο απωθημένο συνεργασίας. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δουλεύω ποια με φίλους και με ανθρώπους που αγαπάνε το ίδιο με εμένα την δουλειά.

Τώρα είδαμε και τον Ντάνο να γίνεται ηθοποιός καθώς εισέβαλε στο Τατουάζ. Ποια είναι η γνώμη σας γι αυτό, και τον παρακολούθησατε καθόλου;

Μόνο το Ντάνο, έχουμε δει πάρα πολλούς να βγαίνουν και να παίζουν αυτό δεν σημαίνει ότι τους κάνει ηθοποιούς. Δεν τον έχω παρακολουθήσει και ούτε μου κινεί την περιέργεια.

Τελευταία στην τηλεόραση επικρατούν τα παιχνίδια επιβίωσης, εσείς τα παρακολουθείτε; Πως σας φαίνονται και θα μπορούσατε να συμμετάσχετε σε κάτι αντίστοιχο όπως το Survivor ή Nomads;

Πέρυσι είδα αρκετά επεισόδια από το Survivor, φέτος δεν έχω δει ούτε ένα παρόλα αυτά όμως δε θα μπορούσα να συμμετέχω σε ένα τέτοιο παιχνίδι γιατί δεν μπορώ να αντέξω την πείνα και μια κάμερα να με ακολουθεί όλο το 24ωρο.

Σας επηρεάζουν τα αρνητικά σχολειά που μπορεί να δεχτείς κυρίως πάνω στη δουλειά σας και πως τα διαχειρίζεσαι;

Δεν ξέρω αν είμαι τυχερός ή πολύ σπουδαίος αλλά δεν έχω δεχτεί αρνητικά σχόλια στην δουλειά μου.

Βλέπουμε κατά καιρούς συναδέλφους σου λόγο της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα να πηγαίνουν στο εξωτερικό να δουλέψουν, εσύ θα πήγαινες;

Φυσικά! Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρότερα ήμουν κι εγώ σε τέτοιες σκέψεις και κυρίως για εκείνα για να ζήσουν σε ένα περιβάλλον και μια χώρα πιο συγκροτημένη, πιο δίκαιη, πιο πολιτισμένη. Τώρα τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει και δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την χώρα, βέβαια εγώ δεν θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά που κάνω εδώ και θα ήμουν αναγκασμένος να κάνω κάτι άλλο.

Τα τελευταία 22 χρόνια περίπου είστε παντρεμένος με την Φετινή Ντεμίρη παρόλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι που όταν το ακούνε ξαφνιάζονται. Γιατί πιστεύετε συμβαίνει αυτό;

Που να ξέρω (γελάει). Είμαστε από τους ηθοποιούς που είμαστε εργάτες της τέχνης και όχι ηθοποιοί του celebrity, ήμαστε ένα διαφορετικό είδος ηθοποιών που μας ενδιαφέρει μόνο η δουλειά μας και δεν κοιτάζουμε να προβάλουμε κάτι άλλο από την προσωπική μας ζωή οπότε δεν μου κάνει εντύπωση που πολύς κόσμος δεν το ξέρει γιατί ποτέ δεν προσπαθήσαμε να το προβάλουμε ή να το πουλήσουμε.

Είναι δύσκολο στο σπίτι όταν και οι δυο είστε ηθοποιοί;

Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά γιατί δεν έχει καμία ασφάλεια και σιγουριά. Πρέπει τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο να ψάχνεις για δουλειά και χρειάζεται να έχεις τύχη για να μπορείς να είσαι συνέχεια σε δουλειά γιατί μπορεί αν είσαι στην δουλειά και να μην είσαι σε επιτυχίες. Η τύχη χρειάζεται για να είσαι και στην δουλειά αλλά και σε επιτυχημένα πράγματα, εγώ δόξα το θεό υπήρξα πολύ τυχερός σε αυτό γιατί οι σειρές που έχω κάνει στην τηλεόραση ήτανε όλες επιτυχημένες γιατί μπορεί να δουλεύεις και να μην σημαίνει τίποτα για κανένα.

Με την γυναίκα σας πως γνωριστήκατε;

Στη σχολή!

Τι αρέσει στον Χάρη να κάνει στον ελεύθερο χρόνο της για να χαλαρώσει;

Μου αρέσουν πάρα πολύ τα ταξίδια αλλά από τότε που μας επιασε η κρίση στην Ελλάδα έχουν κοπεί. Τα όνειρα μου είναι αποκλειστικά σε ταξίδια, αλλά στον ελεύθερο χρόνο μου, μου αρέσει να βλέπω ταινίες, να διαβάζω βιβλία και να είμαι στο instagram.

Το καλύτερο ταξίδι που έχετε κάνει ποιο ήταν;

40 μέρες στην Ινδία και το Νεπάλ.

Επαγγελματικά τι άλλο έχουμε να περιμένουμε από εσάς;

Δεν είμαι από τους ηθοποιούς που προετοιμάζουν το μελλον τους, δεν καταστρώνω δουλειές. Είμαι ένας ηθοποιος που τον φωνάζουν να στελεχώσει μια δουλειά.

Η δημοσιογράφος του site μας Πόπη Γιαννικάκη με τον Χάρη Γρηγορόπουλο

Ευχαριστούμε τον Χάρη Γρηγορόπουλο για τον χρόνο που μας αφιέρωσε!