Χάος στην Αυστραλία: Θανατώνουν 10.000 καμήλες γιατί πίνουν πολύ νερό

Χάος στην Αυστραλία: Θανατώνουν 10.000 καμήλες γιατί πίνουν πολύ νερό

Χαμός επικρατεί στην Αυστραλία με τις αρχές να παίρνουν δραστικά μέτρα για την επιβίωση των ντόπιων.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, οι αρχές της νότιας Αυστραλίας βρίσκονται αντιμέτωπες με πρωτοφανή διλήμματα εν μέσω της πύρινης τραγωδίας.

Μάλιστα, την ώρα που οι νέες εκτιμήσεις των ειδικών ανεβάζουν τον αριθμό των ζώων που έχουν σκοτωθεί από τον Σεπτέμβριο στο ένα δισεκατομμύριο, εκ των οποίων κάποια σπάνια είδη που ζουν στη χώρα, οι ηγέτες των Αβορίγινων στη νότια Αυστραλία και η κεντρική κυβέρνηση αποφάσισαν να προχωρήσουν στη θανάτωση 10.000 αυστραλιανών άγριων καμήλων, καθώς καταναλώνουν το νερό που απεγνωσμένα έχουν ανάγκη οι κάτοικοι. Αυτό καθώς τα αποθέματα είναι λιγοστά εξαιτίας της ξηρασίας και των πυρκαγιών.

Σήμερα αναμένεται μάλιστα επαγγελματίες σκοπευτές να απογειωθούν με ελικόπτερα για να προχωρήσουν στη θανάτωση των ζώων σε δύσκολα προσβάσιμες και απομονωμένες περιοχές στα νοτιοδυτικά της χώρας. Όπως εξηγούν οι ντόπιοι, οι καμήλες γκρεμίζουν φράχτες και εισβάλλουν σε σπίτια, προσπαθώντας να βρουν νερό ή ακόμη και να εκμεταλλευτούν την υγρασία από τα κλιματιστικά. Τα ζώα ταλαιπωρούνται και οι συνθήκες για τους κατοίκους εν μέσω της λειψυδρίας είναι οριακές.

Η αυστραλιανή άγρια καμήλα έφτασε τον 19ο αιώνα από τη Βρετανική Ινδία και το Αφγανιστάν για να αξιοποιηθεί σε κατασκευαστικά έργα και μεταφορές στην κεντρική και δυτική Αυστραλία. Πριν από μια δεκαετία ο πληθυσμός της είχε φτάσει το ένα εκατομμύριο, που έπειτα από ειδικό πρόγραμμα μειώθηκε στις 300.000.