Φώτης Φιλιππόπουλος: «Στο Nomads υπέστην σοκ»

Φώτης Φιλιππόπουλος: «Στο Nomads υπέστην σοκ»

Στο περιοδικό People παραχώρησε συνέντευξη ο Φώτης Φιλιππόπουλος ο οποίος αποχώρησε από τον Nomads και μίλησε για όλα όσα έζησε στο νησί Παλάουαν.

Ήσουν προτεινόμενος για αποχώρηση και τις δύο εβδομάδες. Ξέρεις τους λόγους που σε ψήφισαν οι συμπαίκτες σου;

Όσοι με ψήφισαν τεκμηρίωσαν τους λόγους. Την πρώτη εβδομάδα πίστεψα ότι έπρεπε κι εγώ να κάνω κάποιες κινήσεις για να έρθουμε πιο κοντά. Αλλά αυτό πρέπει να είναι αμοιβαίο και να μη βρίσκεις «τοίχο» σε ό,τι κάνεις. Όταν μετά από μια μεγάλη νίκη και μεγάλη προσπάθεια για να πλησιάσω τους συμπαίκτες μου, ήμουν ξανά υποψήφιος, συνειδητοποίησα ότι είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η δυναμική στην ομάδα. Το βασικότερο επιχείρημα των άλλων ήταν ότι δεν «κόλλησα» μαζί τους. Εκείνη την ώρα σκέφτηκα ότι έπρεπε να κάνω βήματα για να έρθουμε κοντά. Πάντως είχα ειλικρινές ενδιαφέρον για όλους. Δεν είχα έπαρση, ούτε ήθελα να προβάλω τον εαυτό μου. Αισθάνθηκα ότι κάνω προσπάθεια χωρίς αντίκρισμα. Κάποιες φορές υπήρξα αποδέκτης συμπεριφορών άτυπου και κάποιες φορές τυπικού bullying. Στη ζωή μου, η δουλειά και η πορεία μου δεν αφήνουν περιθώρια για να μου φέρεται έτσι κάποιος. Αυτό θα ήθελα να είναι ένα μήνυμα σε όσους υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές. Να μη χάνουν την ψυχραιμία τους. Με χαμόγελο και υπομονή όλα ξεπερνιούνται. Να μην το παίρνουν κατάκαρδα, να μη χάνουν το χιούμορ τους, γιατί μπορεί το πρόβλημα να μην είναι δικό τους.

Μπορείς να σκέφτεσαι τόσο καθαρά, δεδομένων των δυσκολιών και της πείνας;

Πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό εκεί, να ξέρεις τι κάνεις και γιατί. Εγώ μπήκα στο παιχνίδι για να προκαλέσω τον εαυτό μου κοινωνικά και σωματικά, να βγω από τη «ζώνη ασφάλειάς μου» και να δω τα όριά μου.

Σκέφτηκες ποτέ να αποχωρήσεις οικειοθελώς λόγω του bullying που λες ότι δέχτηκες;

Υπήρξαν στιγμές που πραγματικά δυσκολεύτηκα, που δεν καταλάβαινα τι γίνεται και μου φέρονται έτσι οι άλλοι. Δεν ήταν εύκολο, υπέστην σοκ. Ήθελα μόνο μια πιο φιλική σε μένα συμπεριφορά από τους συμπαίκτες μου. Στα αγωνίσματα πηγαίναμε καλά, παρά την πείνα και τη δίψα. Μπορούσαμε να έχουμε καλές επιδόσεις και να μην υπάρχουν θέματα μεταξύ μας. Πάλεψα με τον εαυτό μου και είπα πως θα μείνω όσο πάει. Έχω μάθει να αντιμετωπίζω όσα μου φέρνει η ζωή με στωικότητα. Δεν θα άλλαζα τίποτα από όσα έκανα, λειτουργούσα με σύνεση.