Φωτεινή Ντεμίρη: Το “Toc Toc”, η οικογένεια της και “Το καφέ της Χαράς” – Αποκλειστική συνέντευξη

Φωτεινή Ντεμίρη: Το "Toc Toc", η οικογένεια της και "Το καφέ της Χαράς" - Αποκλειστική συνέντευξη

Συνέντευξη: Μάριος Κωνσταντόπουλος

Μια εφ’ όλης της ύλης αποκλειστική συνέντευξη έδωσε στο GPOP.GR, η Φωτεινή Ντεμίρη.

Η γνωστή ηθοποιός το φετινό καλοκαίρι θα κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με την θεατρική παράσταση «Toc Toc» σε σκηνοθεσία του Κώστα Σπυρόπουλου, ενώ προετοιμάζεται ήδη για τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια το χειμώνα.

Η ίδια μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για την συμμετοχή της στην παράσταση και πόσο δύσκολο είναι για έναν ηθοποιό να κάνει περιοδεία, αλλά μίλησε και για την οικογένεια της και την μεγάλη επιστροφή του “Καφέ της Χαράς“.

TOC TOC φέτος το καλοκαίρι. Πως είναι οι πρόβες, έχετε άγχος που ξεκινάτε;

Άγχος όχι. Έχω χαρά και ανυπομονησία γιατί έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά οι καινούργιοι – καλά οι παλιοί το παίζουν στα δάχτυλα – και έχω ανυπομονησία να βρεθώ να το επικοινωνήσω με το κοινό, να χαρεί αυτό το ωραίο έργο, αυτή την ωραία παράσταση. Να δω πως ανταποκρίνονται που εγώ το έχω γνωρίσει ως θεατής και με είχε συνεπάρει και τις δύο φορές που το είδα – φέτος και πέρσι – και ανυπομονώ να δω πως θα ανταποκριθούν και στο δικό μας ανέβασμα.

Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Μία μέρα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα και χάρηκα πολύ ομολογώ γιατί είχα δει το έργο και μου άρεσε και ήθελα να είμαι μέρος αυτής της παρέας.

Ο δικός σας ρόλος στην παράσταση ποιος είναι;

Κάνω την θεούσα που επικοινωνεί με τους αγίους, έχει πολλαπλή προσωπικότητα και έχει σύνδρομο επαλήθευσης. Φεύγει από το σπίτι της και επαληθεύει συνεχώς αν έχει ξεχάσει τα κλειδιά της, το ρεύμα – το ραδιόφωνο ανοιχτό και πάει κι έρχεται συνέχεια, έχει αυτό το άγχος. Όλοι οι χαρακτήρες στο έργο έχουν ένα σύνδρομο που είναι πραγματικό – υπαρκτό. Ο συγγραφέας το επέλεξε και το έγραψε από πραγματικά σύνδρομα και που όλοι οι άνθρωποι πιστεύουν έχουν λίγο από αυτά και δεν του είναι άγνωστα και περίεργα. Όλοι θα αναγνωρίσουμε πτυχές του εαυτού μας, κάποιοι περισσότερο και κάποιοι λιγότερο. Μάλιστα, το έργο περνάει και ένα πολύ ωραίο μήνυμα, ότι όταν σταματήσουμε να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας, αυτό είναι η λύση για όλα τα προβλήματα μας. Όταν έχουμε αγάπη για τους άλλους και αγάπη να δώσουμε και σταματήσουμε να ενδιαφερόμαστε μόνο για εμάς και κοιτάμε και τον δίπλα μας, αυτό λύνει πολλά προβλήματα και έτσι δεν έχεις ούτε κατάθλιψη, ούτε σύνδρομα.

 

Πόσο δύσκολο είναι για έναν ηθοποιό να κάνει καλοκαιρινή περιοδεία, γιατί λείπει από το σπίτι του τρείς μήνες και γυρίζει όλη την Ελλάδα;

Αυτό το λες σε έναν άνθρωπο που λατρεύει τις περιοδείες. Ακόμα και όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά και έφευγα δύσκολα από το σπίτι. Λατρεύω τις περιοδείες, μου αρέσει που πηγαίνουμε από πόλη σε πόλη, να παίζουμε για διαφορετικό κοινό, γνωρίζεις τον κάθε τόπο σαν να έχεις ζήσει πολύ καιρό παίζοντας μια παράσταση εκεί και αυτό μου αρέσει πολύ γιατί αλλάζω και παραστάσεις. Είναι κούραση – δεν είναι διακοπές αυτό είναι σαφές – αλλά εμένα μου αρέσει το λατρεύω.

Είναι όμως και κουραστικό αυτό έτσι;

Είναι δουλειά, ξεκάθαρα δουλειά – κουραστικό γιατί δεν μπορείς να κάνεις τα μπάνια σου να είσαι αραχτός. Προσέχεις τι ώρα θα σηκωθείς, τι ώρα θα κοιμηθείς, αν θα πας για μπάνιο, ίσα που θα βουτήξεις και αν. Αν η παράσταση είναι κουραστική για σένα δεν θα κάνεις ούτε μπάνιο. Μου έχει τύχει να κάνω περιοδείες και να είμαι κλεισμένη όλη μέρα στο δωμάτιο μου για να κρατάω δυνάμεις για το βράδυ, αυτό είναι το σύνηθες αλλά μου αρέσει. Είμαι τρελή με την δουλειά μου.

Οπότε μπορείτε μαζί με την περιοδεία να συνδυάσετε και την οικογένεια.

Τα παιδιά μου τώρα είναι μεγάλα – 21 και 23 – οπότε μπορούν να μένουν μόνα τους.

Στο παρελθόν;

Όταν έκανα περιοδεία έχει τύχει να είμαι με τον άνδρα μου και τα είχαμε πάρει μαζί μας, είτε ήταν ο ένας είτε έφευγε ο άλλος και το συνδυάζαμε έτσι, δεν φεύγαμε και οι δύο μαζί και τα παιδιά μένανε μόνα τους.

Τα παιδιά έρχονται να δουν την μαμά τους στο θέατρο;

(Γέλια) Τα παιδιά έχουν έρθει στο 99% των παραστάσεων γιατί και αυτά σπουδάζουν, έχουν τις δικές τους ασχολίες. Ο γιος μου τώρα σπουδάζει ηθοποιός, τώρα έχει τελειώσει το πρώτο έτος και το λατρεύει και αυτός και τώρα βλέπει με περισσότερο ενδιαφέρον και άλλο μάτι τις παραστάσεις  μας. Η κόρη που σπουδάζει κάτι διαφορετικό το βλέπει από αγάπη σε εμάς και χαίρεται να μας βλέπει.

Στο μέλλον θα θέλατε να δουλέψετε με τον γιο σας;

Παρά πολύ θέλω και πάρα πολύ θέλει και αυτός. Να είμαστε καλά να μας συμβεί.

Διαβάσαμε ότι από την νέα σεζόν επιστρέφει και “Το καφέ της Χαράς”. Εσείς θα είστε στο καστ του νέου κύκλου;

Όλοι θα είμαστε, πέρα από κάνα δυο που μπορεί να μην είναι για δικούς τους λόγους. Θα είναι και κάποιοι επιπλέον καινούργιοι ηθοποιοί.

Ποια είναι τα συναισθήματα σας γι’ αυτή την επιστροφή;

Είμαι πολύ χαρούμενη! Είχαμε περάσει πολύ ωραία στο “Καφέ της Χαράς”. Όλοι οι ηθοποιοί ήμασταν πολύ καλά μεταξύ μας, γνωριζόμασταν από το θέατρο και βρεθήκαμε στην τηλεόραση. Εμένα ήταν η πρώτη μου τηλεοπτική δουλειά και είμαι ευγνώμων. Ο Χάρης είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Τα γυρίσματα ξεκινάνε Σεπτέμβρη με Οκτώβρη.

Στο “Καφέ της Χαράς” είχατε συνεργαστεί και με τον σύζυγο σας Χάρη Γρήγοροπουλο, πως είναι να δουλεύετε μαζί;

Στα γυρίσματα του “καφέ” δεν βρισκόμασταν συχνά γιατί αυτός ήταν σε άλλες τοποθεσίες από ότι εγώ και βρισκόμασταν σπάνια. Καλά ήταν δεν ήταν άσχημα. Στο θέατρο έχουμε βρεθεί δύο φορές σύνολο. 

Υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στο ζευγάρι;

Εγώ προσωπικά δεν έχω, ούτε ο Χάρης και το θεωρώ γελοίο να αισθάνομαι ανταγωνισμό. Γενικά το αισθάνομαι γελοίο  και δεν το θέλω να έχω στην δουλειά μου ανταγωνισμό. Να έχω ένα καλό ηθοποιό απέναντι μου, καλύτερο από εμένα και να προσπαθώ να τον φτάσω το θέλω, μου αρέσει αλλά ανταγωνισμό το σιχαίνομαι. Δεν θέλω να μου συμβαίνει και όταν έχω ανταγωνιστικούς ανθρώπους δίπλα μου είμαι δυστυχισμένη γιατί με αναγκάζουν να μπω σε ένα τρυπάκι που δεν θέλω αλλά για να επιβιώσω πρέπει να μπω σε αυτό, δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω και δεν μ’ αρέσει. 

Όλα αυτά τα χρόνια σας έχει τύχει κακή συνεργασία;

Φυσικά.

Όμως παραμείνατε, γιατί βλέπουμε πολλούς που αποχωρούν.

Μου συνέβη και εγώ δεν αποχωρώ εύκολα από δουλειά. Όταν ξεκινήσω και τις πρόβες δύσκολα αποχωρώ, μου έχει τύχει δύο – τρεις φορές ευτυχώς στα τόσα χρόνια δεν είναι πολλές οι φορές και ήταν πολύ δυσάρεστο οπότε τώρα όταν είναι να κάνω μια δουλειά κοιτάω σίγουρα ποιοι θα είναι οι συνεργάτες.

Στον θίασο που είναι ο σύζυγος σας αποχώρησε η Ελένη Καστάνη. Εσείς πως το βιώσατε;

Μου είπε ότι έφυγε η Ελένη, του είπα “Τι κάνετε;” μου είπε “Δεν ξέρω” του λέω “Εντάξει κάτι θα γίνει μην ανησυχείς” και τελικά ευτυχώς πήγε η Βίκυ και συνεχίζουν μια χαρά.

Αν εσείς δεν ήσασταν στο θίασο που βρίσκεστε τώρα, θα μπορούσατε να προσαρμοστείτε σε μια εβδομάδα ώστε να ενταχθείτε σε αυτό το καστ;

Μου έχει τύχει να κάνω αντικατάσταση στις “φόνισσες”, αντικατέστησα την Χρύσα Ρώπα μέσα σε 10-13 ημέρες.

Δύσκολο;

Δύσκολο, αλλά τα κατάφερα πολύ καλά και τα έμαθα.

Μόλις τελειώσει η περιοδεία ποια είναι τα σχέδια σας για το χειμώνα;

Θα είμαι σε μια πάρα πολύ ωραία παράσταση στο “Αλίμονο στους νέους” ένα υπέροχο έργο του Σακκελάριου – Γιαννακόπουλου. Δεν μπορώ να περιγράψω το πόσο καταπληκτικό έργο είναι. Θα είμαι λοιπόν σε αυτό το έργο με τον Γιώργο Γαλίτη που θα παίζει τον ρόλο του Χορν και θα μας σκηνοθετήσει ο πολύ γλυκός Βασίλης Νικολαΐδης. Στο θέατρο Coronet σε παραγωγή του Μάρκου Σεφερλή.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.