Υπάρχει τρόπος να νικήσουμε τα ρομπότ;

Υπάρχει τρόπος να νικήσουμε τα ρομπότ;

Θα κλέψουν τα ρομπότ τις δουλειές μας; Πώς θα επηρεάσει η αυτοματοποίηση το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό και την οικονομία;

Για να μάθει περισσότερα, το Fortune ρώτησε έξι ειδικούς να πουν πώς η αυτοματοποίηση θα επηρεάσει την κοινωνία.

«Το πρόβλημα είναι σύνθετο και δεν πρέπει να υποθέσουμε ότι είναι μια δυαδική κατάσταση. Δεν είναι απλώς ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας κι ότι τα ρομπότ αποκτούν το πάνω χέρι. Είναι πολύ πιο σύνθετο».

Amy Webb, Ιδρύτρια, Future Today Institute

«Πώς δημιουργούμε μια νοοτροπία συνεχούς μάθησης; Αυτή είναι η πρόκληση που βλέπω με όλο αυτό. Είναι πολύ εύκολο να αλλάξεις την καριέρα σου όταν είσαι στα 22. Είναι δύσκολο να το κάνεις αυτό στη μέση της καριέρας. Το κόστος της μετάβασης είναι πολύ υψηλό».

Bret Taylor, CEO, Quip.

«Πρέπει να διατηρήσουμε τις δεξιότητες που αφορούν τις κοινωνικές σχέσεις. Πήγα σ’ ένα αυτοματοποιημένο εστιατόριο αυτοεξυπηρέτησης και ένιωσα τόσο άδεια όταν έφυγα. Οι άνθρωποι είμαστε προγραμματισμένοι να θέλουμε σχέσεις – το χαμόγελο, τη σύνδεση».

Leighanne Levensaler, Αντιπρόεδρος εταιρικής στρατηγικής, Workday

«Οι περισσότεροι από μας δεν διαθέτουμε τον απαραίτητο χρόνο αναστοχασμού που μας επιτρέπει να είμαστε καινοτόμοι και δημιουργικοί. Έχουμε καταστρέψει την ικανότητά μας να ξεπεράσουμε τους υπολογιστές. Και οι υπολογιστές θα είναι πάντα πιο ικανοί από εμάς».

Διαβάστε την συνέχεια στο fortunegreece.com