Τρύφωνας Σαμαράς: Τα αυστηρά σχόλια των κριτών και η έντονη ενόχλησή του

Τρύφωνας Σαμαράς: Τα αυστηρά σχόλια των κριτών και η έντονη ενόχλησή του

Ο Τρύφωνας Σαμαράς και η Χαρά Βέρρα στη σκηνή του 2ου επεισοδίου του J2US τραγούδησαν το παραδοσιακό τραγούδι «Βγάλε το μαντήλι» και η εμφάνιση του κομμωτή ενόχλησε τη Δέσποινα Βανδή και τον Σταμάτη Φασουλή, οι οποίοι του έκαναν μερικά πολύ αυστηρά σχόλια.

«Όλο αυτό που είδα δεν το βρίσκω χαριτωμένο, δεν μου αρέσει. Είπες ένα παραδοσιακό τραγούδι, φορώντας μια παραδοσιακή φουστανέλα… Για τη δική μου αισθητική όλο αυτό δεν μου ταιριάζει. Μην το ξανακάνεις με το να ακουμπάς στην παράδοση. Σε οτιδήποτε άλλο μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία στην ελληνική μουσική και στην ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Την επόμενη φορά που θα ακουμπήσεις ένα τραγούδι παραδοσιακό, οι επιλογές σου πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να φαίνεται ότι δεν το κοροϊδεύεις. Είναι εμπαιγμός αυτό το πράγμα. Θες να μιλήσουμε σοβαρά; Δεν είναι σωστό αυτό ούτε για σένα, ούτε για τους ανθρώπους που μπορεί να σημαίνει πολλά η φουστανέλα. Πρόσεχε γιατί μπορεί να “καείς” από μόνος σου. Πρόσεχε λίγο, ειδικά ότι έχει σχέση με την ελληνική παράδοση», είπε η Δέσποινα Βανδή.

Ενώ ο Σταμάτης Φασουλής συμπλήρωσε, «Να τραγουδήσεις σωστά τουλάχιστον, να μάθεις τους στίχους, να κάνεις περισσότερες πρόβες. Τώρα μιλάω εγώ, άστο εσύ. Τον έχεις πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ, δεν έμαθες καν τις δύο βασικές νότες. Τι έμαθες; Σκ…ά τα έκανες. Για σοβάρεψε λίγο για να γίνεις πιο χαριτωμένος. Καίγεσαι πια, ξεπερνάς το “χαριτωμένο”».

Ο διάλογος αυτός συνεχίστηκε και όταν η Δέσποινα Βανδή πήρε πάλι το λόγο ο Τρύφωνας Σαμαράς δε μπόρεσε να κρύψει την ενόχλησή του από όσα άκουσε λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Στεναχωρήθηκα. Δεν μπορώ εγώ να τιμήσω τη χώρα μου, βάζοντας μια στολή; Δεν το αξίζω, δηλαδή; Μου λέτε ότι προσπάθησα να κατατροπώσω την ελληνική παράδοση, κάτι πρέπει να πω κι εγώ να υποστηρίξω τον εαυτό μου. Αυτό είναι προσβολή!».