Τρίτο κρούσμα κορονοϊού: Ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα

Τρίτο κρούσμα κορονοϊού: Ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα

Τρία είναι τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς εκτός από την 38χρονη και το παιδί της, τον ιό φέρει ακόμη μία ασθενής, στην Αθήνα.

Η τρίτη περίπτωση, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, αφορά γυναίκα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, για την οποία γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της, προκειμένου να υπάρξουν οι ανάλογες κινήσεις από τις Υγειονομικές Αρχές, αφού βρεθούν τα πρόσωπα με τα οποία συνταξίδεψε στην πτήση από την Ιταλία, αλλά και τα πρόσωπα του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος με τα οποία έχει έρθει σε επαφή.

Το παιδί της 38χρονης πήγε κανονικά την Δευτέρα και την Τρίτη στο σχολείο του, αλλά δεν πήγε την Τετάρτη. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το σχολείο του παιδιού, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες. Σύμφωνα με τον Λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, τα μέτρα είναι αυστηρά, καθώς ενώ θα μπορούσε να κλείσει μόνο η τάξη του παιδιού, αποφασίστηκε ως καλύτερο μέσο πρόληψης να μην λειτουργήσει για δύο εβδομάδες όλο το σχολείο

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, ακυρώνονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε όλη την χώρα.

Πηγή: ant1news.gr