Το «Queen’s Gambit» στο Netflix μόλις κατέρριψε ακόμη ένα ρεκόρ

Το «Queen's Gambit» στο Netflix μόλις κατέρριψε ακόμη ένα ρεκόρ

Ναι, έχουμε γράψει για τη σειρά-φαινόμενο του Netflix, το «Γκαμπί της βασίλισσας», ουκ ολίγες φορές πλέον, ωστόσο η παραγωγή δεν σταματά να καταρρίπτει τα ρεκόρ.

Η επιτυχία της σειράς μίας σεζόν του Netflix, για τη ζωή της Μπεθ, μιας τετραπέρατης έφηβης που διαπρέπει σε αγώνες σκάκι, ανάγκασε ακόμη και την πλατφόρμα streaming να το πανηγυρίσει, δίνοντας στατιστικά τηλεθέασης. Θυμίζουμε πως το Netflix αρνείται πεισματικά να δημοσιεύει τα στοιχεία τηλεθέασης των σειρών και των προγραμμάτων του.

Αυτή τη φορά όμως, διαλάλησε σε όλους πως η σειρά «Το Γκαμπί της βασίλισσας» στέφτηκε η δημοφιλέστερη αυθεντική σειρά του Netflix όλων των εποχών. Συγκεκριμένα, αριθμός-ρεκόρ, 62 εκατομμυρίων νοικοκυριών επέλεξε να παρακολουθήσει τη σειρά “Το Γκαμπί της Βασίλισσας” στις πρώτες 28 ημέρες, καθιστώντας την έτσι την πιο δημοφιλή σειρά του Netflix ως σήμερα.

Η αλήθεια είναι πως σε μια περίοδο που η κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή μοιάζει πενιχρή λόγω Covid, το Netflix γεμίζει ικανοποιητικά τα ψηφιακά ράφια του με νέες σειρές και ταινίες.

Ωστόσο, δεν είναι δεδομένο πως θα κερδίσουν όλες την προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού. Πρόσφατο παράδειγμα το πολυδιαφημισμένο Away, με την Χίλαρι Σουάνκ, το οποίο δεν μακροημέρευσε πέραν της πρώτης σεζόν.

Μια όμως λεπτομέρεια στη σειρά «Το Γκαμπί της Βασίλισσας» αποδεικνύει τη δυναμική της. Το Netflix παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να βαθμολογούν τα προγράμματα που παρακολουθούν. Μια σειρά λοιπόν με τόσο μεγάλη απήχηση, να λαμβάνει και ποσοστό αποδοχής 99%, μεταξύ των χρηστών που την παρακολούθησαν στο Netflix, σημαίνει πολλά.

Για να αντιληφθείτε την δυναμική, το πολυσυζητημένο The Crown, των δεκάδων βραβευμένων σταρ, με ένα θέμα που είναι «καταδικασμένο» να προσελκύσει τηλεθεατές, λαμβάνει ποσοστό θετικής ανταπόκρισης 98% στο Netflix.

Ένα άλλο διαδικτυακό μέσο που βαθμολογεί με σχετική αξιοπιστία τα νέα προγράμματα, το IMDB, χαρίζει στη σειρά του Netflix ένα ωραιότατο 8,8/10, βαθμολογία που δεν είναι εύκολο να την συναντήσει μια τηλεοπτική σειρά. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια βάση δεδομένων, το «Γκαμπί της βασίλισσας» ήταν ως πολύ πρόσφατα η πιο δημοφιλής από οποιαδήποτε άλλη, για να βρεθεί μια θέση χαμηλότερα τις τελευταίες ημέρες.

Τέλος, και το Rotten Tomatoes, γνωστό στο διαδίκτυο για τις αυστηρές κριτικές σειρών και ταινιών, χαρίζει στην σειρά του Netflix το απόλυτο, 100%. Στην βαθμολογία των κριτικών του μέσου, η σειρά «Το Γκαμπί της Βασίλισσας» βαθμολογείται με «άριστα 10», ενώ και οι τηλεθεατές της χαρίζουν ένα ωραιότατο 96%.

Πηγή: iefimerida.gr