Το Netflix χρηματοδοτεί τη φετινή συμμετοχή της Ισλανδίας στη Eurovision

Το Netflix χρηματοδοτεί τη φετινή συμμετοχή της Ισλανδίας στη Eurovision

Ο ισλανδικός τύπος αποκάλυψε ότι το Netflix, o κολοσσός των streaming media, έχει συμφωνήσει με το κρατικό κανάλι της χώρας RÚV να σπονσοράρει τη συμμετοχή στη Eurovision 2020 καλύπτοντας όλα τα προβλεπόμενα έξοδα. Αναφέρεται μάλιστα ότι το ποσό για το οποίο έχει επιτευχθεί συμφωνία είναι 10 εκατομμύρια ισλανδικές κορόνες (ISK), που αντιστοιχούν σε 80.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση του Netflix, αφού με αυτόν τον τρόπο προβλέπεται να αυξήσει την επιρροή του στην Ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και να διαφημίσει την ταινία που ετοιμάζει με θέμα τη Eurovision, με τη συμμετοχή μεγάλων αστέρων του Χόλλυγουντ.

Η ταινία έχει ως θέμα την προσπάθεια δύο Ισλανδών τραγουδιστών να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους, είναι τοποθετημένη χρονικά στη δεκαετία του 1970 και το στόρυ δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Πρωταγωνιστούν ο Will Ferrell, ο Pierce Brosnan, η Demi Lovato και η Rachel McAdams. Η ταινία θα προβληθεί μετά την ολοκλήρωση της Eurovision 2020 τον Μάιο και θα λέγεται απλά ‘Eurovision’. Να σημειώσουμε ότι το Netflix ήδη έχει υιοθετηθεί σε εντυπωσιακό βαθμό από τους Ισλανδούς, με το ποσοστό συνδρομητών στην ηλικιακή ομάδα 19-29 να είναι 90%.

Πηγή: visir.is