Το Gpop.gr αναρωτιέται «Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην;»

Το Gpop.gr αναρωτιέται «Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην;»

Επέστρεψε για 2η χρονιά μετά την περσινή του επιτυχία στην Αθήνα αλλά και την Θεσσαλονίκη, το διάσημο θρίλερ «Τι απέγινε  η Μπέημπι Τζέην;».

Απο τις 1η Νοεμβρίου απολαμβάνουμε στο θέατρο Σφενδόνη το εξαιρετικό αυτό έργο σε σκηνοθεσία Απόλλωνα Παπαθεοχάρη. Στο ρόλο της Μπέημπι Τζέην η Ρούλα Πατεράκη. Μπλάνς η Μπέτυ Λιβανού.

Η δύο μεγάλες κυρίες του θεάτρου συναντιούνται πρώτη φορά μαζί στην σκηνή και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Το διάσημο θρίλερ του Αμερικάνικου κινηματογράφου είχε ενώσει αριστουργηματικά δυο ιέρειες του Χόλυγουντ, την Μπέτυ Ντέηβις και την Τζόαν Κρώφορντ. Το «Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην;» έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία όταν βγήκε στους κινηματογράφους το 1962.

Ήταν υποψήφιο για πέντε Όσκαρ, και ο ρόλος της Μπέημπι Τζέην αποτέλεσε για την Ντέιβις και την αίτια για την ενδέκατη υποψηφιότητα της για τα Όσκαρ. Λέγεται πως οι δύο πρωταγωνίστριες μισούσαν η μία την άλλη και πως ακριβώς αυτό έδωσε μία ξεχωριστή υπόσταση και στην ταινία.

Η Τζέην Χάντσον, ένα παιδί θαύμα στα λαμπερά σόου του 1917, μεγαλώνει υπό τη σκιά της ομορφότερης και πιο ταλαντούχας αδελφής της, Μπλανς, μεγάλης σταρ των μελό του Χόλυγουντ στη δεκαετία του 30. Τώρα, είκοσι χρόνια μετά από το τρομακτικό ατύχημα για κάποιους, απόπειρα δολοφονίας για άλλους, που έχει αφήσει ανάπηρη την Μπλανς, οι δυο τους συνεχίζουν να μένουν μαζί.

Όταν η πραγματικότητα αρχίζει να τις πιέζει, το πάλαι ποτέ χρυσό κορίτσι, η Μπέημπι Τζέην, εκτροχιάζεται σε ένα μοναδικό σαδιστικό παιχνίδι χωρίς φραγμούς. Πώς θα καταφέρει να γλιτώσει η παράλυτη Μπλανς;

Ταυτόχρονα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ, αλλά και ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία, το έργο εδώ και πενήντα χρόνια έχει αποτελέσει μήλο της έριδας για τους ανθρώπους του θεάτρου, καθώς οι θεατρικές του δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Το Gpop.gr είχε τη χαρά να παρακολούθηση αυτή την παράσταση με τος εξαιρετικές ερμηνείες και το διαφορετικό σκηνικό που δένει απόλυτα στην πλοκή του έργου. Σπεύσατε να το δείτε και δεν θα χάσετε!

Μαζί με τις δύο κυρίες παίζουν οι:

Πηνελόπη Μαρκοπούλου: Κυρία Μπέητς – Ντήλια
Νεκταρία Γιαννουδάκη: Έντνα
Αλέξιος Διαμαντής: Έντουιν
Ηθοποιοί βίντεο παράστασης:
Αναστασία Γουλιάμου: Μικρή Μπέημπι Τζέην
Νίκος Μαυράκης: Πατέρας