Το Gpop στην θεατρική παράσταση Βάφτα Μαύρα

Το Gpop στην θεατρική παράσταση Βάφτα Μαύρα

Κείμενο: Μάριος Κωνσταντόπουλος

Μία από τις πιο ωραίες και επιτυχημένες κωμωδίες της σεζόν βρέθηκε το Gpop.gr. Ο λόγος για την θεατρική παράσταση Βάφτα Μαύρα των Ρέππα-Παπαθανασίου στο θέατρο Λαμπέτη. Γεμάτη γέλιο,ανατροπές και περίεργες κατάστασης διαδραματίζονται στο θέατρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας που κάθε βράδυ γεμίζει από κόσμο για να απολαύσει αυτό τον υπέρηχο θίασο. Δύο ώρες ξεγνοιασιάς, ξεχνώντας τα προβλήματα της καθημερινότητας και γελώντας μέχρι δακρύων.

Η παράσταση έχει πάρει παράταση έως και της 30 Απριλίου και όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Τετάρτη με Κυριακή κάνετε παρέα με τους: Μαρία Φιλίππου,Νικολέττα Βλαβιανού,Γιάννη Τσιμιτσέλη,Ευθήμη Ζησάκη, Μαίρη Σταυρακέλη,Δήμητρα Στογιάννη,Χάρη Γρηγορόπουλο,Νίκη Λάμη και Σπύρο Κυριάκο.

Υπόθεση:

Κωμωδία λοιπόν με… ένα φέρετρο. Ένας εύπορος ηλικιωμένος που ασχολείτο με τουριστικές επιχειρήσεις, ο Θανάσης Γιαμπούρογλου, πεθαίνει. Γύρω από το φέρετρό του στήνεται μια μάχη συγγενών που σφάζονται για την περιουσία του. Από τη μια, η πρώτη του γυναίκα (ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ) με τον γιο της (ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ) και από την άλλη, η κυπριακής καταγωγής δεύτερη γυναίκα του (ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ) μαζί με την κόρη της (ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΟΓΙΑΝΝΗ) και το γαμπρό της (ΕΥΘΥΜΗΣ ΖΗΣΑΚΗΣ) μαλλιοτραβιούνται για την περιουσία, μέχρι που εμφανίζεται η νεαρή ερωμένη του εκλιπόντος (ΝΙΚΗ ΛΑΜΗ). Η ερωμένη εκβιάζει και τους πέντε γιατί ο Θανάσης δεν πέθανε σπίτι του, όπως νόμιζαν, αλλά στην αγκαλιά της μετά από χρήση κοκαΐνης. Αν η νεαρή ερωμένη αποκαλύψει στην ασφαλιστική εταιρεία το μυστικό της κοκαΐνης, οι συγγενείς δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ από τα τρια εκατομμύρια του ασφαλιστικού συμβολαίου του Θανάση και για να κρατήσει το μυστικό ζητάει ένα μεγάλο μερίδιο από τα λεφτά της ασφάλειας. Εδώ αρχίζει μια μαύρη φάρσα αλληλοεξόντωσης στην οποία εμπλέκονται ακόμα: μια ενοχλητική γειτόνισσα (ΜΑΙΡΗ ΣΤΑΥΡΑΚΕΛΗ), ένας υπάλληλος του γραφείου κηδειών (ΧΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ) και ένας αστυφύλακας (ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ).