ΤΟ ΤΑΒΛΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ

ΤΟ ΤΑΒΛΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ

ΤΟ ΤΑΒΛΙ του Δημήτρη Κεχαΐδη
Σκηνοθεσία : Δημήτρης Λάλος
Από τις 23 Οκτωβρίου στο θέατρο Αποθήκη
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Δυο χρόνια μετά την τελευταία τους ζαριά, ο Σαμουήλ  Ακίνολα και ο Στέφανος Μουαγκιέ, κάθονται στην αυλή τους και ανοίγουν ξανά «Το τάβλι».

Η άκρως ρεαλιστική και σπαρακτική κωμωδία, του Δημήτρη Κεχαίδη, αφού παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ακαδημία Πλάτωνος, ανεβαίνει από τα  Αθηναϊκά Θέατρα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου, στο θέατρο Αποθήκη τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου.

Δύο κολλητοί, φίλοι και συγγενείς, τσακώνονται, γελάνε, φιλοσοφούν και κάπου-κάπου συμφωνούν. Επιδίδονται σε ένα γνήσιο ελληνικό σπορ: Το τάβλι. Ο Φώντας είναι ο εγκέφαλος πίσω από το τρομερό σχέδιο που θα τους φέρει χρήματα και θα τους «μπάσει» αυτόν και τον Κόλια στην ελίτ της κοινωνίας.

“Εγώ δεν είμαι για μικρομάγαζα και λιμανάκια ήσυχα. Κατάλαβες; Εγώ είμαι καμικάζι!!!!”

Ο Δημήτρης Λάλος, προσεγγίζει το έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη, επιλέγοντας δύο παράδοξους πρωταγωνιστές και έτσι το «απελευθερώνει».

«Μεταφέρουμε το κέντρο του έργου φωτίζοντας όχι μόνο, το ρατσιστικό και ταξικό θεμα που θέτει ο Κεχαΐδης με αυτό το εμβληματικό κείμενο, αλλά το προχωράμε και λίγο παρακάτω. Δηλαδή όχι μόνο πως μπορεί να εκμεταλλευτεί η μία φυλή την αλλή ή μια τάξη την άλλη, αλλά τελικά πως ο άνθρωπος είναι ετοιμος να πουλήσει τον άνθρωπο με κάθε κόστος τονίζει ο ίδιος.

Ειναι η πρώτη φορά που ενα νεοελληνικό έργο ανεβαίνει απο δύο Έλληνες, Αφρικανικής καταγωγής και με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται ότι η σκέψη ενός λαού δεν είναι θέμα χρώματος, δεν είναι θέμα DNA, είναι απλώς μεταδοτική: Αυτοσαρκάζονται ακροβατόντας ανάμεσα στην αιώνια ελληνική τσαντίλα, τη φιλία και την αλληλοεξάρτηση.

«Γιατί, θέλεις να εκμεταλλευτείς έναν άνθρωπο; Βοήθησέ τον

Γράφτηκαν για την  παράσταση:

«Ο Δημήτρης Λάλος είχε μία από τις ιδέες της χρονιάς. Με μία κίνηση μετέφερε το «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη στον 21ο αιώνα»

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Γρηγόρης Ιωαννίδης

«Ο Δημήτρης Λάλος συνέλαβε τον ρυθμό του Κεχαΐδη και καθοδήγησε δύο αφρικανούς έλληνες εκ γεννετής ηθοποιούς, που διδάσκουν ελληνική χειρονομία και ελληνική λαλιά.»

ΤΑ ΝΕΑ Κώστας Γεωργουσόπουλος  

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ

Πρωταγωνιστούν:

Σαμουήλ  Ακίνολα – Στέφανος Μουαγκιέ

Συντελεστές παράστασης:

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος
Σκηνικά: En Route Architects – Hannes Livers Gutberlet – Κατερίνα Κούρκουλα
Κοστούμια: Κριστέλ Καπερώνη
Σχεδιασμός Φωτισμών : Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Μουσική Επιμέλεια : Γιώργος Μαυρίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη : Κριστέλ Καπερώνη

Ημέρες – ώρες παραστάσεων :

Δευτέρα : 20:00
Tρίτη: 21:00 

Διάρκεια παράστασης : 80’ λεπτά

Εισιτήρια : 15€ έως 17€