Το ρούχο της Natalie Portman στα Oscar είχε ένα μήνυμα προς το Hollywood

Το ρούχο της Natalie Portman στα Oscar είχε ένα μήνυμα προς το Hollywood

Τα φετινά Oscar για ακόμα μια χρονιά είχε μικρό αριθμό γυναικών υποψήφιων συνολικά, με καμία γυναίκα υποψήφια για σκηνοθεσία, με μόλις μια μαύρη ηθοποιό υποψήφια, γενικώς με στοιχεία που έθεταν την αμερικανική βιομηχανία μακριά από το inclusivity, τη συμπερίληψη.

Μπορεί στο τέλος να είχε υπάρξει μια μικρή νίκη με τα Παράσιτα, όμως δεν ήταν παρά η εξαίρεση. Γι΄αυτό και η Natalie Portman θέλησε να δώσει ένα μήνυμα.

Η συζήτηση για την μειωμένη γυναικεία παρουσία στις υποψηφιότητες ήταν και πάλι έντονη, με πολλές αναφορές στα κωμικά gigs που έκαναν οι διάφοροι παρουσιαστές. Οι γυναίκες που απένειμαν βραβείο ήταν κατά πολύ περισσότερες απ΄αυτές που θα έπαιρναν.

Η Natalie Portman σε συνεννόηση με τον οίκο Dior και φρόντισε από την πρώτη στιγμή να αποστείλει τα ονόματα όσων γυναικών θεωρεί πως θα έπρεπε να είναι υποψήφιες και δεν ήταν.

Αυτά τα ονόματα τα κέντησε ο σχεδιαστής με χρυσή κλωστή στο πάνω μέρος του ρούχου της και με αυτό εμφανίστηκε στα Όσκαρ. Καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για δουλειά πολλών ημερών, επομένως η Natalie Portman είχε πάρει την απόφαση σχεδόν άμεσα μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.