Το πρωτοσέλιδο των Νέων και το μήνυμα των δημοσιογράφων

Το πρωτοσέλιδο των Νέων και το μήνυμα των δημοσιογράφων

Με τίτλο Είμαστε Εδώ και φωτογραφίες των εργαζομένων κυκλοφορεί η εφημερίδα Τα Νέα, ίσως για τελευταία φορά στην ιστορία της, λόγω των εξελίξεων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

«Αν αυτός ο Οργανισμός ενημέρωσης και πολιτισμού στη μακρά ιστορία του επέζησε πολέμων, διχασμών, Εμφυλίου, και δικτατοριών το οφείλει εκτός από τους ιδρυτές του και στους ανθρώπους που τον υπηρέτησαν διαχρονικά σε χαλεπούς και ευτυχείς καιρούς», είναι η φράση που συνοδεύει τον τίτλο της εφημερίδας.

Εξίσου συγκλονιστικό είναι και το editorial, κάτω από τον τίτλο Μάσκες, στο οποίο οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι αδυνατεί να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας.

«Δυστυχώς φαίνεται πως οι εξελίξεις μας υπερβαίνουν και το τέλος μοιάζει να πλησιάζει. Η αξιοπρέπεια και το επαγγελματικό μας καθήκον όμως επιβάλλουν να σταθούμε όρθιοι ως την ύστατη ώρα. Δεν ξέρουμε πόσο μπορούμε να αντέξουμε χωρίς οξυγόνο αλλά είμαστε αποφασισμένοι, αν πέσουμε, να πέσουμε όρθιοι χωρίς εξευτελισμούς, χωρίς κομισάριους ή έστω καλοπροαίρετους καθοδηγητές. Μια απόφαση ενός δικαστή μας στερεί και την τελευταία ελπίδα να αποκτήσουμε τα στοιχειώδη οικονομικά μέσα για να συνεχιστούν οι εκδόσεις και να μείνουν ανοιχτά όλα τα Μέσα του ΔΟΛ. Ο δικαστής επέλεξε εν πολλοίς τον ρόλο του Πιλάτου καθώς απέφυγε να αναλάβει εκείνος το βάρος που αρνήθηκαν όλοι και εν προκειμένω πρωτίστως οι τράπεζες, που διαλέγουν την απαξίωση από τη συνέχιση της λειτουργίας των Μέσων έστω ως τις 3 Μαρτίου που θα εκδικαστεί η κύρια προσφυγή τους. Είναι προφανές πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το πρόσχημα, καθώς δεν αντέχει σε κριτική μια επιλογή που οδηγεί καταφανώς σε λουκέτο έναν οργανισμό ενημέρωσης που ενοχλεί την εξουσία», αναφέρεται μεταξύ άλλων και το άρθρο κλείνει με την φράση «όλοι εμείς, είμαστε εδώ. Ίσως στα χέρια σας για τελευταία φορά».

Τα νεα