Το παγκόσμιο στοίχημα της Netflix για το 2018: Οκτώ δισ. δολάρια για 700 νέα προγράμματα

Το παγκόσμιο στοίχημα της Netflix για το 2018: Οκτώ δισ. δολάρια για 700 νέα προγράμματα

Ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ της περασμένης χρονιάς, το «Ikarus» του Αμερικανού σκηνοθέτη Μπράιαν Φόγκελ, που ερευνά το σκάνδαλο ντόπινγκ των αθλητών στη Ρωσία, τιμήθηκε χθες με το βραβείο Όσκαρ στην κατηγορία «Καλύτερου ντοκιμαντέρ». Αυτό που λίγοι γνωρίζουν, είναι πως την παραγωγή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ – που συστήνουμε ανεπιφύλακτα να δείτε! – ανήκει στη Netflix, που πέρυσι είχε αποσπάσει πάλι ένα χρυσό αγαλματίδιο, αυτή τη φορά για το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «White Helmets».

Η πορεία της Netflix και η επίδραση που έχει σημειώσει στον τρόπο που παρακολουθούμε τηλεόραση τα τελευταία χρόνια είναι αξιοσήμαντη, και τα βραβεία Όσκαρ για το πρωτότυπο περιεχόμενό του φανερώνουν πως η εταιρεία έχει θέσει και θα συνεχίσει να θέτει εξαιρετικά ψηλά τον πήχη.

Για του λόγου το αληθές, ο Οικονομικός Διευθυντής της Netflix, Ντέιβιντ Γουελς, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει 8 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος για την ενίσχυση του καταλόγου της με 700 νέα προγράμματα, μεγάλο μέρος εκ των οποίων θα είναι δικής της παραγωγής.

Το ποσό αυτό αποτελεί μάλιστα αύξηση της τάξης των 2 δισ. δολαρίων σε σχέση με το ποσό που είχε ξοδέψει το 2017.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com