Το ξέσπασμα του Dwayne Johnson για τον Floyd

Το ξέσπασμα του Dwayne Johnson για τον Floyd

Ξέσπασμα του πρώην παλαιστή του WWE «Rock» Dwayne Johnson για τη δολοφονία του George Floyd.

Με #JusticeForGeorgeFloyd o ηθοποιός έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram επισημαίνοντας: “τις τελευταίες μέρες έκπληκτος προσπαθώ να κατανοήσω το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Το βίντεο. Η έκκληση για αναπνοή. Η άκαρδη απάντηση. Ο ρατσισμός. Η δολοφονία. Αυτή είναι η εν εξελίξει αρρώστια μας.

Είχα αστυνομικούς στην οικογένειά μου. Καλοί άνδρες. Και υπάρχει ένας αστυνομικός κώδικας, που σου δίνει την εξουσία να χρησιμοποιείς τη βία αν κινδυνεύει η ζωή σου. Αλλά όταν ένας άντρας είναι με χειροπέδες, στο έδαφος, δεν αποτελεί πλέον απειλή.

“Ο αστυνομικός κώδικας πρέπει να γίνει ηθικός κώδικας. Κώδικας δεοντολογίας. Κώδικας ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ. Ο Τζορτζ Φλόιντ είπε ‘δεν μπορώ να αναπνεύσω’. Είπε αυτές τις λέξεις συνολικά 15 φορές. Όχι μία φορά. Όχι δύο φορές. 15 φορές. Σε αυτούς τους αστυνομικούς θα απαγγελθούν κατηγορίες, είμαι βέβαιος για αυτό. Κρίθηκαν υπόλογοι”.

Ο Dwayne Johnson στο σημείο αυτό φαίνεται να αφήνει και υπαινιγμούς και για τον Trump (χωρίς να τον κατονομάζει) λέγοντας ότι το σημαντικότερο από την απαγγελία κατηγοριών είναι να υπάρχει ηγεσία που θα θεραπεύει τις πληγές, και θα προωθεί την ισότητα.

“Λυπάμαι πολύ για την οικογένειά του. Η καρδιά μου ραγίζει για σένα” καταλήγει ο Rock.