Το ξέσπασμα του γιου του Λευτέρη Καλομοίρη για την βεβήλωση του τάφου του

Το ξέσπασμα του γιου του Λευτέρη Καλομοίρη για την βεβήλωση του τάφου του

Λίγους μήνες μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια της Κρήτης με θύματα τον 62χρονο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη, ο γιος του πρώτου ξέσπασε μέσω ανάρτησής του στο Facebook, καθώς αποκάλυψε πως άγνωστοι βεβήλωσαν τον τάφο του πατέρα του.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr το περιστατικό σημειώθηκε στις 16 Ιουνίου όταν συγγενείς του Λευτέρη Καλομοίρη που πήγαν στον τάφο του για να ανάψουν ένα καντήλι είδαν πως το σημείο έχει βεβηλωθεί.

Άγνωστοι, είχαν σπάσει το τζαμάκι της καντηλοθήκης ενώ η πλάκα που βρισκόταν πάνω από τον τάφο και στην οποία είχαν γραφεί μία σειρά από μαντινάδες, είχε πέσει στο έδαφος κι είχε σπάσει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του γιου του Λευτέρη Καλομοίρη

Στα Ανώγεια του πολιτισμού
Και στζ’ ανθρωπιάς το ζαλο,
Εκειά αδικοσκοτωσανε
Τον άντρα τον μεγάλο..

Ο Λευτέρης Καλομοίρης δίδαξε πολιτισμό και ανθρωπιά σε όλη την πορεία της ζωής του ακόμα και την ώρα που του στέρησαν τη ζωή κατάφερε να φύγει με αυτόν τον περήφανο τρόπο και να τον αποκαλούν “Μάρτυρα”. Αλλά ο πολιτισμός που είδε αυτός ο άνθρωπος ήταν να μην αναγνωριστεί η προσφορά του στον τόπο του, να τον κάνουν να υποφέρει όσο ήταν εν ζωή, να τον αδικοσκοτωσουν έξω από την πόρτα του σπιτιού του και το αποκορύφωμα να βεβηλώσουν τον τάφο του. Μάλλον αυτό πρέπει να εννοούν μερικοί πολιτισμό και ανθρωπιά των Ανωγείων.

Η ποιότητα του ανθρώπου δεν εξαρτάται ούτε από την οικονομική του κατάσταση, ούτε από το επώνυμο που φέρει αλλά ούτε και από τον τόπο καταγωγής του.