Το νέο της διάγγελμα της Βασίλισσας Ελισάβετ με αφορμή τον εορτασμό των 75 χρόνων από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Το νέο της διάγγελμα της Βασίλισσας Ελισάβετ με αφορμή τον εορτασμό των 75 χρόνων από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν συνηθίζει να απευθύνεται στον κόσμο βρετανικό λαό, όμως, όταν το κάνει αυτό συμβαίνει γιατί έχει να πει στείλει ένα μήνυμα ιδιαίτερης σημασίας.

Στις 8 Μαΐου ήταν μία σπουδαία μέρα, η VE Day ή αλλιώς Victory in Europe Day. Πρόκειται για τη μέρα που σηματοδοτεί το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 75 χρόνων από εκείνη τη μέρα η βασίλισσα αποφάσισε να στείλει ένα νέο μήνυμα στον Βρετανικό λαό.

«Σας μιλάω σήμερα, την ίδια ώρα που ο πατέρας μου το έκανε ακριβώς 75 χρόνια πριν. Το μήνυμά του τότε ήταν ένας χαιρετισμός στους άντρες και στις γυναίκες στο σπίτι και στο εξωτερικό, που είχαν θυσιάσει τόσα πολλά στο κυνήγι αυτού που δίκαια αποκαλούσε ‘μία μεγάλη απόδοση. Ποτέ μην εγκαταλείπεις, ποτέ μην απελπίζεσαι. Αυτό ήταν το μήνυμα της VE Day» είπε και συνέχισε, «Πολλοί άνθρωποι έδωσαν τις ζωές τους σε εκείνη την απαίσια διαμάχη. Πολέμησαν ώστε εμείς να ζήσουμε με ειρήνη στο σπίτι και στο εξωτερικό. Πέθαναν για να ζήσουμε ως ελεύθεροι άνθρωποι σε έναν κόσμο ελεύθερων εθνών. Ρίσκαραν τα πάντα ώστε οι οικογένειες και οι γειτονιές μας να είναι ασφαλείς. Πρέπει και θα τους θυμόμαστε».