Το μήνυμα της Reese Witherspoon για το θάνατο του George Floyd

Το μήνυμα της Reese Witherspoon για το θάνατο του George Floyd

Την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα καταλόγισε η Reese Witherspoon με αφορμή τον θάνατο του George Floyd στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Με ένα μακροσκελές της μήνυμα στο Instagram, η ηθοποιός τοποθετήθηκε για το θάνατο του George Floyd που προκλήθηκε από άσκηση αστυνομικής βίας.

«Μην αγνοείς κάτι επειδή σε κάνει να νιώθεις άβολα» έγραφε η φωτογραφία που ανήρτησε η Witherspoon, τονίζοντας στο μήνυμά της πως κάθε ένας έχει ευθύνη για όσα περιστατικά ρατσισμού και φανατισμού συμβαίνουν και μένουν ατιμώρητα.

«Χθες, την ώρα του βραδινού ο 7χρονος γιος μου με ρώτησε γιατί όλος αυτός ο κόσμος ήταν αναστατωμένος. Του μιλήσαμε για αυτό που συνέβη στον Τζορτζ Φλόιντ. 

Ήταν δύσκολο, ως μια λευκή μητέρα, να προσπαθώ να εξηγήσω τι είναι ρατσισμός και φανατισμός στον λευκό γιο μου, ο οποίος δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα άλλο ανθρώπινο ον με αυτό τον τρόπο. Αλλά ούτε στο ελάχιστο τόσο δύσκολο όσο το να είσαι θύμα ενός τέτοιου σκληρού, βίαιου, ασυνείδητου εγκλήματος.

Ούτε στο ελάχιστο τόσο δύσκολο όσο το να είσαι μέλος των οικογενειών που έχουν βιώσει την απώλεια και την παρενόχληση και τις διακρίσεις καθημερινά. Ούτε στο ελάχιστο τόσο δύσκολο όσο να είσαι μητέρα που ζει με το φόβο του τι θα συμβεί στα παιδιά της.

Μεγάλωσα πηγαίνοντας στην εκκλησία. Μάθαμε ότι όλοι είμαστε ίδιοι στα μάτια του Θεού. Δεν είναι αυτό που είδα μεγαλώνοντας. Ήταν σκληρό για μένα το να προσπαθώ να συμβιβάσω τη διαφορά ανάμεσα σε ό,τι είχα διδαχθεί στην εκκλησία και ό,τι έβλεπα να συμβαίνει στον κόσμο. Δεν το θέλω για τα παιδιά μου. Ή για τα δικά σας παιδιά.

Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για ό, τι συμβαίνει σε αυτήν τη χώρα. Για ό,τι συνέβη στον Τζορτζ Φλόιντ και τη Μπριόνα Τέιλορ και τον Αχμέντ Άρμπερι και άπειρους ακόμα. Δεν μπορεί να μην υπάρχει δικαιοσύνη. Σας παρακαλώ μιλήστε στα παιδιά σας για τον ρατσισμό, για τα προνόμια, το φανατισμό και το μίσος. Αν δεν τους μιλήσετε εσείς, θα το κάνει κάποιος άλλος.

Όσον αφορά τα σχόλια: Σας καλώ να μοιραστείτε αυτόν τον χώρο για ουσιαστική συζήτηση και όχι μίσος. Υπάρχει αρκετός μίσος στον κόσμο. Ελπίζω να είναι ένας χώρος για συζήτηση, κατανόηση, ανάπτυξη και ΑΓΑΠΗ. Όλοι χρειαζόμαστε περισσότερο από αυτά», ήταν το μήνυμα της Reese Witherspoon.