Το ζευγάρι που έστησε απάτη 1,2 εκατ. δολαρίων κατά της Amazon

Το ζευγάρι που έστησε απάτη 1,2 εκατ. δολαρίων κατά της Amazon

Ένα ζευγάρι από την Ιντιάνα έστησε μια απάτη εις βάρος της Amazon με ηλεκτρονικό εξοπλισμό αξίας πάνω από 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο 38χρονος Έρικ Φίναν και η 37χρονη Λία Φίναν χρησιμοποίησαν μια κλασική απάτη – αγόραζαν συσκευές και στη συνέχεια δήλωναν ότι αυτές έλειπαν ή είχαν καταστραφεί.

Έτσι, εξασφάλιζαν ψηφιακές κάμερες GoPro, Xbox της Microsoft, έξυπνα ρολόγια Samsung και ταμπλέτες Microsoft Surface που πουλούσαν στον συνεργό τους, τον 28χρονο Ντάνιελ Γκλούμακ. Στη συνέχεια, αυτός πουλούσε τις συσκευές σε μια «οντότητα στη Νέα Υόρκη», το όνομα της οποίας δεν αποκάλυψαν οι αρχές.

Για την Amazon, είναι συχνά φτηνότερο να αντικαθιστά μια συσκευή όταν υποβάλλεται μια τέτοια δήλωση, παρά να ερευνά την υπόθεση. Όμως, αφότου χρησιμοποίησε εκατοντάδες ψεύτικες διαδικτυακές ταυτότητες για να παραπλανήσει τον γίγαντα της διαδικτυακής λιανικής πώλησης, το ζεύγος αντιμετωπίζει πλέον έως και 20 χρόνια φυλάκιση.

Οι δύο κατηγορούμενοι συμφώνησαν να μην ασκήσουν έφεση εάν καταδικαστούν σε λιγότερο από εφτά χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση, ενώ πρέπει να καταβάλλουν στην εταιρεία το ποσό των 1.218.504 δολαρίων.

Η απάτη απέφερε …μόνο 725.000 δολάρια στους Φίναν, σύμφωνα με τις αρχές.

Η Δικαστής Τάνια Βατ Πρατ όρισε την έκδοση της απόφασης για τις 9 Νοεμβρίου.

Πηγή: fortunegreece.com