Το βιογραφικό σας είναι άχρηστο χωρίς αυτά τα τρία πράγματα

Το βιογραφικό σας είναι άχρηστο χωρίς αυτά τα τρία πράγματα

Ένα από τα δυσκολότερα καθήκοντα για κάθε επιχειρηματία είναι η πρόσληψη της σωστής ομάδας ώστε να αντισταθμίζονται σωστά τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες. Ο πρώτος κανόνας της ζωής στον κόσμο των startup είναι ότι αν κινηθείτε μόνος σας, είστε καταδικασμένος να αποτύχετε. Το γεγονός αυτό καθιστά τη συνέντευξη εξαιρετικά κρίσιμη όταν προσλαμβάνετε νέα ταλέντα.

Εάν ενδιαφέρεστε για μια νέα ευκαιρία σε startup, ιδού τρεις συμβουλές για να κερδίσετε την προσοχή:

Δείξτε αντοχή, αλλά κι ότι δεν φοβάστε την αποτυχία

Οι επιχειρηματίες από τη φύση τους είναι επίμονοι και θα ακολουθήσουν μια ιδέα πολύ καιρό ενώ άλλοι θα τα είχαν παρατήσει. Ωστόσο, η επιμονή μπορεί να είναι τόσο δύναμη όσο και αδυναμία – πρέπει να αποδείξετε ότι δεν θα τυφλωθείτε από την πεποίθηση ότι αυτό που προσφέρετε είναι σώνει και καλά στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή.

Εάν βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου η ιδέα σας δεν λειτουργεί, πρέπει να επιτρέψετε στον εαυτό σας να την παραμερίσει. Ένας καλός ηγέτης που δημιουργεί ένα περιβάλλον καινοτομίας δεν θα το δει αυτό ως αδυναμία, οπότε μην ντραπείτε να παραθέσετε τα βασικά παραδείγματα στο βιογραφικό σας σημείωμα. Απλά φροντίστε να συνδέσετε τις αποτυχημένες προσπάθειες με τα διδάγματα που μάθατε κατά τη διάρκεια της συζήτησης πρόσωπο-με-πρόσωπο.

Η γρήγορη αποτυχία και το άλμα στην επόμενη μεγάλη ιδέα είναι μια αρετή, και είναι πολύ καλύτερη από την εμμονή με κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγάλες ζημιές. Μου αρέσει, επίσης, να βλέπω ότι οι δυνητικοί υποψήφιοι έχουν την ευελιξία να αναπτύσσουν μια ιδέα και να στρέφονται αλλού, σε σχέση με το πού ξεκίνησαν αρχικά.

Διαβάστε την συνέχεια στο fortunegreece.com