Το βίντεο του Barack Obama μέσα από την Ακρόπολη

Το βίντεο του Barack Obama μέσα από την Ακρόπολη

Στέλνοντας ένα μήνυμα για την Δημοκρατία, με φόντο την Ακρόπολη, ο Barack Obama αποχαιρέτησε την Αθήνα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που επισκέφθηκε τον Ιερό Βράχο το πρωί της Τετάρτης, λίγο πριν την ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την αναχώρησή του για το Βερολίνο.

Μεταξύ άλλων ο Obama, στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στην σελίδα του στο Facebook λέει «Είμαστε μέρος της κοινότητας των εθνών που λύνει προβλήματα και κάνει το καλύτερο για την ανθρωπότητα».

Ο απερχόμενος πρόεδρος συνεχίζει: «έχουμε πίσω μας τον Παρθενώνα, την Ακρόπολη και ένα μέρος της Αθήνας. Εδώ στην Αθήνα ξεκίνησαν να αναπτύσσονται ιδέες όπως η δημοκρατία και η έννοια του πολίτη. Έτσι, όταν επισκέπτεσαι μνημεία όπως αυτό, δεν αντιλαμβάνεσαι μόνο καλύτερα την Ελλάδα,  αλλά και τη δυτική κουλτούρα»

Το σχόλιο που συνοδεύει το βίντεο είναι:

«Στο τελευταίο μου ταξίδι στο εξωτερικό ως πρόεδρος, είχα τελικά την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ελλάδα και να γνωρίσω την πανέμορφη ιστορία της χώρας αυτής. Στεκόμενος εδώ, στην Ακρόπολη, στον χώρο γέννησης της δημοκρατίας και των δημοκρατικών αξιών που μοιραζόμαστε ως Αμερικανοί, αντιλαμβάνεσαι την αξία μιας κυβέρνησης του λαού, από τον λαό, για τον λαό. Και πώς οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως του έθνους στο οποίο ανήκουν, θα αποφασίζουν το είδος των χωρών στις οποίες θα ζούμε, τα ιδεώδη που θα επιδιώκουμε και τις αξίες που θα μας ορίζουν».