Τον κόλπο της Κισάμου Χανίων διέσχισε κολυμπώντας ο Κώστας Βαρουχάκης | Συγκεντρώνει χρήματα για καλό σκοπό

Τον κόλπο της Κισάμου Χανίων διέσχισε κολυμπώντας ο Κώστας Βαρουχάκης | Συγκεντρώνει χρήματα για καλό σκοπό

Ο Κώστας Βαρουχάκης κολυμπήσε 25 χλμ, για να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανέγερση αίθουσας αισθητηριακής ολοκλήρωσης στο Ειδικό Σχολείο στο χωριό Κουτουφιανά, στη Γραμβούσα Κισσάμου.

Σκοπός της προσπάθειάς του είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την κάλυψη των κτιριακών αναγκών του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κισσάμου, που λειτουργεί στην περιοχή των Κουτουφιανών ως σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης για μαθητές που έχουν διαγνωστεί με αναπηρίες.

Τον 45χρονο, οποίος ολοκληρώσε την προσπάθειά του αργά το απόγευμα της Τετάρτης, συνοδεύσαν επτά εθελοντές της ναυαγοσωστικής ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Χανίων με ειδικό σκάφος, ενώ στα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής κολυμπήσαν μαζί του και μικροί αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Λίγα Λόγια για το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κισάμου

Το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κισάμου είναι σχολείο Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για μαθητές που έχουν διαγνωστεί με αναπηρία ή ειδικές ανάγκες.

Η φοίτηση στο σχολείο διαρκεί 6 χρόνια και οι απόφοιτοι του σχολείου λαμβάνουν απολυτήριο Γυμνασίου ισότιμο με των υπολοίπων απολυτηρίων Γενικής ή Επαγγελματικής ή Δεύτερης ευκαιρίας ή Εσπερινής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εκτός από τα βασικά μαθήματα (Γλώσσα, Μαθηματικά κτλ.) διδάσκονται Μαγειρική και Γεωπονική στα εργαστήρια που έχουν ιδρυθεί στο σχολείο μας, που αφορά το σκέλος της επαγγελματικής κατάρτισης του παραπάνω τίτλου, δηλαδή στόχος των εργαστηρίων είναι η πιθανή επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών αφού αποφοιτήσουν.

Στο σχολείο σήμερα φοιτούν 13 μαθητές.

Ας είναι η προσφορά όλων μας μια σταγόνα στον ωκεανό

Αν για οποιονδήποτε λόγο δε μπορείτε να ολοκληρώσετε την κατάθεσή σας στην πλατφόρμα, υπάρχει και τραπεζικός λογαριασμός

Όνομα : ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΣΑΜΟΥ
Aριθμός Λογαριασμού : 6378-010152-211
ΙΒΑΝ : GR0701713780006378010152211
Τράπεζα : ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Πηγή: zarpanews.gr