Τζώνη Καλημέρης: ο λόγος που απαγόρευσε αναπαραγωγή πλάνων του Αντ1 στα υπόλοιπα κανάλια

Τζώνη Καλημέρης: ο λόγος που απαγόρευσε αναπαραγωγή πλάνων του Αντ1 στα υπόλοιπα κανάλια

Πριν μερικές ημέρες, η απόφαση του τηλεοπτικού σταθμού Αντ1 να απαγορεύσει την αναπαραγωγή πλάνων από τις εκπομπές του στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις.

O Τζώνη Καλημέρης στο «Βήμα της Κυριακής»,  αποκαλύπτει το λόγο που αποφάσισε να στείλει αυτήν την επιστολή στα υπόλοιπα κανάλια.

«Το 50% κάποιων εκπομπών ήταν προβολή δικών μας προγραμμάτων. Δαπανούμε πολλά και όλοι χτίζουν εκπομπές γύρω από το δικό μας υλικό. Είναι περιουσία δική μας και των ανθρώπων μας. Υπήρξε μέρα που μετρήσαμε 3 ώρες υλικό το οποίο αναμεταδόθηκε συνολικά σε μικρά και μεγάλα κανάλια. Καταντήσαμε να τροφοδοτούμε τους άλλους.
Το υλικό που χρησιμοποιούμε εμείς είναι μικρής διάρκειας και χρησιμοποιείται στις εκπομπές “Ράδιο Αρβύλα” και “Όλα”. Δεν χρησιμοποιούμε παραπάνω από τρία λεπτά.
Ως Αντ1 έχουμε τα κορυφαία σε τηλεθέαση προϊόντα. Όταν το “Ράδιο Αρβύλα” κάνει 50% τηλεθέαση με 2,5% εκατομμύρια τηλεθεατές, το να το αναπαράγει μια εκπομπή με τηλεθέαση 15% δεν μας ενδιαφέρει. Έχουμε δικές μας εκπομπές που μας αναπαράγουν και την υπερκαλύπτουμε την προβολή κάθε μέρα».