Τζον Μπέρκοου: Θύμα σεξισμού η Μέγκαν Μαρκλ

Τζον Μπέρκοου: Θύμα σεξισμού η Μέγκαν Μαρκλ

«Σεξισμό έχει υποστεί η Μέγκαν Μαρκλ», διατείνεται ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου, γνωστός ως κύριος «order», μετά τον θόρυβο που πρόκληθηκε από το «Megxit».

Ο Μπέρκοου δήλωσε, ακόμη, ότι αισθάνεται βαθιά συμπάθεια προς τη Μέγκαν Μαρκλ.

«Θέλω να πω ότι πιστεύω κατηγορηματικά ότι η Μέγκαν υπήρξε θύμα ρητού και απεχθούς ρατσισμού», δήλωσε στο The Sunday Times Magazine.

«Είμαι απόλυτα ξεκάθαρος σ’ αυτό. Έχει υποστεί ρατσισμό, σεξισμό και μισογυνισμό» υποστήριξε.

Ο Τζον Μπέρκοου πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι έχει βρεθεί στο στόχαστρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης και του κοινού, επειδή έχει επικρίνει στο παρελθόν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και έχει υιοθετήσει φεμινιστικές αξίες, οι οποίες, όπως είπε, εκνευρίζουν τις «φανατικές φατρίες».

Ο Τζον Μπέρκοου συνέχισε λέγοντας ότι κατανοεί γιατί η Μέγκαν Μαρκλ και ο δούκας του Σάσσεξ επέλεξαν να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα και να περάσουν περισσότερο χρόνο στον Καναδά, όπου σήμερα θεωρείται ότι ζει το ζευγάρι.

«Ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν την αλλαγή, αποδεχόμενοι μερικές από τις συνέπειες και το κόστος» είπε.

«Έχουν το δικαίωμα να δώσουν προτεραιότητα στον γάμο τους και την υγεία τους» τόνισε.

Τα σχόλια τού πρώην προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων διατυπώθηκαν μετά τις δηλώσεις της υπουργού Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Πρίτι Πατέλ, η οποία αμφισβήτησε ότι η Μέγκαν Μαρκλ αντιμετώπισε ρατσισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: protothema.gr