Τζάσμιν με την Ελένη Ράντου βραβεία κοινού

Τζάσμιν με την Ελένη Ράντου βραβεία κοινού

ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΝΑ
Ιπποκράτους 7, Αθήνα
Τηλ.: 2103626596  

Όταν η αγάπη του κόσμου επιβραβεύει μία παράσταση
τότε η χαρά των συντελεστών της είναι τεράστια 

«ΤΖΑΣΜΙΝ»
της Ελένης Ράντου βασισμένο στο σενάριο
του Γούντυ Άλλεν Βlue Jasmine   

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 

2 θεατρικά βραβεία κοινού Αθηνοράματος
Βραβείο ερμηνείας στην Ελένη Ράντου
Βραβείο σκηνογραφίας στην Μαγιού Τρικεριώτη 

Σκηνοθεσία Σταμάτης Φασουλής

Ενώ πλησιάζουν οι τελευταίες παραστάσεις για την Τζάσμιν στο θέατρο Διάνα, στην Αθήνα ολοκληρώνονται στις 2 Φεβρουαρίου , η αγάπη του κοινού κορυφώνεται χαρίζοντας στη Ελένη Ράντου βραβείο ερμηνείας και στην σκηνογράφο Μαγιού Τρικεριώτη βραβείο σκηνογραφίας  στα θεατρικά βραβεία κοινού που διοργανώνει κάθε χρόνο το  Αθηνόραμα.

Μία βράβευση που επιβεβαιώνει ότι η Τζάσμιν αγαπήθηκε από τους θεατές της και η πρώτη παγκόσμια θεατρική διασκευή της που βασίστηκε στο σενάριο του Γούντυ Άλλεν Βlue Jasmine και έγινε από την Ελένη Ράντου και τον Βαγγέλη Χατζηνικολάου στέφθηκε με τεράστια επιτυχία.

Ένα σπουδαίο θεατρικό έργο πάνω στα χαμένα μεγαλεία, μια παράσταση εξαιρετικών ηθοποιών, μια ερμηνεία ζωής από την Ελένη Ράντου και μια εμπνευσμένη σκηνοθεσία από τον Σταμάτη Φασουλή

Προπώληση Viva
https://www.viva.gr/tickets/theatre/diana/jasmine-2os-xronos/

Μετά τo τέλος των παραστάσεων στην Αθήνα, η Τζάσμιν μεταφέρεται τον Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Ράδιο Σίτυ .

Τη σκυτάλη στο θέατρο Διάνα θα πάρει η καινούρια παράσταση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου σε κείμενα Οδυσσέα Ιωάννου και σκηνοθεσία της Ελένης Ράντου.

Λίγα λόγια για τη Τζάσμιν:

Μια πλούσια χρεωκοπημένη Νεοϋορκέζα, η Τζάσμιν (Ελένη Ράντου), μετά τη διάλυση του γάμου της και την οικονομική καταστροφή του άντρα της Αλ (Μάξιμος Μουμούρης) προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αναγκάζεται, άφραγκη πλέον, να μετακομίσει στην αδερφή της Τζίντζερ (Καλλιρρόη Μυριαγκού) σε μια λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, τη στιγμή που  η αδερφή της ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τσίλυ (Παντελή Δεντάκη). Η απέχθεια της Τζάσμιν προς τον Τσίλυ είναι κεραυνοβόλα και οι συγκρούσεις ανάμεσά τους πυροδοτούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στην προσπάθεια της Τζάσμιν να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της, σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον, το παρελθόν  στοιχειώνει το παρόν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το σενάριο του Γούντυ Άλλεν στηριγμένο σε μια άλλη εκδοχή του Λεωφορείο ο Πόθος, περιγράφει με μοναδικά κωμικοτραγικό τρόπο το οδοιπορικό της πτώσης και την τραυματική εμπειρία της απώλειας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σενάριο: Γούντυ Άλλεν
Θεατρική απόδοση: Ελένη Ράντου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη
Βοηθός σκηνογράφου: Δήμητρα Χίου
Κοστούμια: Κική Γραμματικοπούλου
Βοηθός ενδυματολόγου: Κρυσταλία Λιονάκη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης 

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ελένη Ράντου, Μάξιμος Μουμούρης, Παντελής Δεντάκης, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ορέστης Καρύδας και Δημήτρης Καπετανάκος

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
e-mail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com