«Τελετουργίες ζωής» Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

«Τελετουργίες ζωής» Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

«Τελετουργίες ζωής»
Νέα σειρά ντοκιμαντέρ σε α΄ τηλεοπτική μετάδοση στην ΕΡΤ3

Πρεμιέρα κάνει αυτό το Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2019, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 «Τελετουργίες Ζωής» (Life Rituals / Lavie en quatre temps),  παραγωγής Quiet Motion, 2017-18, που μεταδίδεται σε α΄ τηλεοπτική μετάδοση κάθε Σάββατο στις 20:00.

Σε περιοχές της Ινδίας, η γέννηση γιορτάζεται πετώντας το μωρό από τη στέγη ενός ναού κάτω σε ένα απλωμένο σεντόνι. Η ενηλικίωση στο Ισραήλ σημαδεύεται με μια ξεχωριστή τελετή, Μπαρ – Μίτζβα. Οι γάμοι στην Καμπότζη διαρκούν τρεις μέρες και τρεις νύχτες. Και όποιος έχει παρακολουθήσει μια κηδεία στη Νέα Ορλεάνη ξέρει τι σημαντικό ρόλο παίζει η τζαζ στην αποχαιρετιστήρια τελετή.

Γέννηση, ενηλικίωση, ένωση του ζευγαριού και θάνατος. Αυτοί είναι οι τέσσερις ακρογωνιαίοι λίθοι της ζωής και αναγνωρίζονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους από τον έναν πολιτισμό στον άλλο. Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου της σειράς, σε δέκα διαφορετικές χώρες ξετυλίγονται διαφορετικά έθιμα και τελετουργίες που είναι γεμάτες με όμορφες, σημαδιακές και αιώνιες παραδόσεις.

Η σκηνοθεσία είναι του Philippe Desrosiers