Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας

Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας

Την Μ. Τετάρτη στις 17.00 πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας προς την αντιπροσωπεία της Βραζιλίας, στο Καλλιμάρμαρο. Ο Σάκης Ρουβάς είναι ο επικεφαλής του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ», και συμμετείχε καλλιτεχνικά στην τελετή.

Με μια τελετή στο Παναθηναϊκό στάδιο με την παρουσία του προέδρου της δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, η Ιερή Φλόγα παραδόθηκε από την ΕΟΕ στην οργανωτική Επιτροπή «Ρίο 2016» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι και για πρώτη φορά στη Βραζιλία και στη Νότια Αμερική.

Το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας επί ελληνικού εδάφους ολοκληρώθηκε, μετά από επτά μέρες, και η λαμπαδηδρομία συνεχίζεται στη Βραζιλία μέχρι τις 5 Αυγούστου, όπου και ολοκληρώνεται με την είσοδο της στο στάδιο του Μαρακανά και την επίσημη έναρξη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Μόλις η φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της, ο Σάκης Ρουβάς μπήκε στο Καλλιμάρμαρο με την συνοδεία της ορχήστρας  Mobile, σε μουσική διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη, και τη Χορωδία Cantabile του δημοτικού Ωδείου  Ζωγράφου, ερμηνεύοντας το «Αν Θυμηθείς Τ’ Όνειρό Μου».

Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ ερμήνευσε μεταξύ άλλων «Τα παιδιά του Πειραιά» σε μουσική και στίχους του Μάνου Χατζιδάκι και την «Άρνηση (Στο Περιγιάλι Το Κρυφό )» σε ποίηση του Γιώργου Σεφέρη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με τα τραγούδια «Ένα Το Χελιδόνι» και «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», με τους περίπου 30.000 θεατές να τον αποθεώνουν.

Η τελετή έκλεισε με τον Σάκη Ρουβα και όλο το στάδιο να φωνάζουν ρυθμικά… «Ελλάδα Μπορείς».