“Τα Τούρκικα είναι μια πολύ νέα και μουσική γλώσσα”

"Τα Τούρκικα είναι μια πολύ νέα και μουσική γλώσσα"

Στην κάμερα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου», μίλησε ο Δημήτρης Δρόσος, ο οποίος φέτος υποδύεται τον Τούρκο Μεχμέτ Καρτάλ στο Κόκκινο Ποτάμι.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ρόλο του στη δραματική σειρά, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως πριν από τέσσερα χρόνια ξεκίνησε να μαθαίνει τούρκικα.

«Από το Κόκκινο Ποτάμι με κάλεσαν γιατί είχαν μια εικόνα μου από παλιά, που ήμουν με μαλλιά και μούσια, σαν μοναχός. Τους είπα πως πλέον είμαι το ακριβώς αντίθετο και μου είπαν να πάω. Ο άνθρωπος που υποδύομαι, ο Μεχμέτ Καρτάλ, είναι σχεδόν εθνικιστής.

Στα γυρίσματα υπάρχει ένας ενθουσιασμός. Τρέχουμε σαν παλαβοί για να βγαίνει υλικό. Πριν από 4 χρόνια αποφάσισα να ξεκινήσω μια ξένη γλώσσα. Ξεκίνησα τούρκικα. Τα τούρκικα είναι μια πάρα πολύ νέα γλώσσα και πολύ μουσική. Για το Κόκκινο Ποτάμι ταξιδέψαμε αρκετά. Ξάνθη, Τρίκαλα, Βέροια, Δράμα, Παρίσι.

Θα μπορούσα να δουλέψω στην Τουρκία. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι Τούρκοι δημιουργοί. Πέρασα τουριστικές επιχειρήσεις και υπέφερα. Δεν πάτησα ποτέ στη σχολή» είπε ο τηλεοπτικός Μεχμέτ.