Τα σχόλια της Ελένης Μενεγάκη και το μήνυμα για το αντίο του Σωτήρη Τσιόδρα

Τα σχόλια της Ελένης Μενεγάκη και το μήνυμα για το αντίο του Σωτήρη Τσιόδρα

Την αυλαία στην τακτική ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, ύστερα από 72 ημέρες σχεδόν καθημερινής παρουσίας ανακοίνωσαν ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η Ελένη Μενεγάκη στην έναρξη της εκπομπής της, μίλησε για το τηλεοπτικό αντίο του Σωτήρη Τσιόδρα, τον οποίο αποθέωσε on air.

«Θέλω να ξεκινήσω με τον κύριο Τσιόδρα και το χθεσινό αντίο. Ότι μιλάμε για έναν επιστήμονα που βοήθησε πάρα πολύ όλους εμάς να βγούμε από αυτό το απρόβλεπτο πράγμα που βγήκε μπροστά μας. Και ενώ έχοντας αυτόν τον ρόλο, θέλω να πω πως ένας άνθρωπος που δεν είναι της τηλεόρασης, έπρεπε να δουλέψει μέσα από την τηλεόραση.

Και κατάφερε να κερδίσει τον κόσμο σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Μας έδωσε και λίγο ψυχή ο κύριος Τσιόδρας. Υπάρχουν πολλοί ικανοί επιστήμονες. Δεν ξέρω αν είχαν αναλάβει αυτό το πόστο, αν θα είχαν καταφέρει να το περάσουν στον Έλληνα. Για να μπορείς να τους πιάσεις όλους με έναν τρόπο και μάλιστα τόσο γρήγορα, δε φτάνει να είσαι ένας καταπληκτικός επιστήμονας. Έχουμε και άλλους εξαιρετικούς. Όλοι περνάμε μηνύματα μέσα από την τηλεόραση. Το τι μένει όμως, αυτό είναι.

Και θέλω να πω πως αυτό που με ακούμπησε ήταν αυτό που επέλεξε να πει στο τέλος. Πραγματικά από την καρδιά μου να πω. “Αχρείαστος να είστε κύριε Τσιόδρα στο μέλλον, αλλά στις καρδιές μας θα μείνετε”. Σαν ένας διαφορετικός άνθρωπος που μπήκε στη ζωή μας, μας βοήθησε, αλλά μας μίλησε στη γλώσσα μας. Εύγε» είπε η Ελένη Μενεγάκη.