Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ένα σπίτι, μια πατρίδα, ο ίδιος ουρανός

Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ένα σπίτι, μια πατρίδα, ο ίδιος ουρανός

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Μοσχάτου, ΚΔΑΠ, ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ διοργανώνουν Έκθεση Εικαστικών Έργων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 7 έως και τις 11 Ιουνίου.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου από την Τρίτη 7 Ιουνίου έως το Σάββατο 11 Ιουνίου όπου και θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη ολοήμερη γιορτή για τους μικρούς φίλους με πολλές ενδιαφέρουσες και δημιουργικές δραστηριότητες.

Από τις 10 το πρωί του Σαββάτου ο εξωτερικός χώρος του θεάτρου θα γεμίσει με μουσική από παιδικές χορωδίες, παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, μάγους, μουσικοκινητικά παιχνίδια, δράκους, νεράιδες, face painting, και ένα μεγάλο καβαλέτο για να ζωγραφίσουν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν την έκθεση.

«Ένα σπίτι, μία πατρίδα, ο ίδιος ουρανός…» είναι το θέμα της έκθεσης που παρέπεμπε τα παιδιά στο «ΣΠΙΤΙ», σε κάθε σπίτι που είναι συνδεδεμένο με τις λέξεις φροντίδα, προστατευτικότητα, οικογένεια. Οι «μικροί καλλιτέχνες» του ΚΔΑΠ, ηλικίας από 6 έως 12 ετών, συνεργάστηκαν με τον καταξιωμένο Έλληνα ζωγράφο Γιάννη Αδαμάκη και την εικαστικό και εθελόντρια κ. Καίτη Προφήτη και αποτύπωσαν στο χαρτί το δικό τους «ΣΠΙΤΙ», βάζοντας τη φαντασία τους για να δημιουργήσουν τα έργα τέχνης που θα παρουσιαστούν στην έκθεση. Ο κ. Αδαμάκης με τη διδασκαλία, τη βοήθεια και την αγάπη του προς τα παιδιά φιλοτέχνησε μαζί τους τα έργα της Έκθεσης, δίνοντας τους ταυτόχρονα απλόχερα την ελευθερία να δημιουργήσουν βάζοντας τη δική τους πινελιά.

Το ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ είναι μία από τις βασικότερες δομές εκπαίδευσης που λειτουργεί η «Αποστολή» και παρέχει προγράμματα εκπαιδευτικής υποστήριξης, δημιουργικής απασχόλησης, φροντίδας και ψυχαγωγίας σε μικρούς μαθητές. Στο φιλόξενο χώρο του ΚΔΑΠ καθημερινά περνούν το χρόνο τους 60 παιδιά, ηλικίας από 6 έως 12 ετών, μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.

Στόχος όλων των διδασκόντων είναι να εξασφαλίσουν στα παιδιά πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας προγράμματα μέσα στην κοινότητά του ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ. Μέσω των μετασχολικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο Κέντρο οι γονείς και οι κηδεμόνες ξέρουν ότι τα παιδιά τους βρίσκονται σ’ ένα δημιουργικό και ταυτόχρονα ασφαλές περιβάλλον μετά το τέλος της σχολικής μέρας.

Πηγη: peoplegreece.com