«Ταξίδι» του Aaron Becker: Ένα βιβλίο χωρίς λέξεις αλλά με άπειρα λόγια. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φουρφούρι

«Ταξίδι» του Aaron Becker: Ένα βιβλίο χωρίς λέξεις αλλά με άπειρα λόγια. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φουρφούρι

Πόσα μπορούν να ειπωθούν χωρίς να χρησιμοποιήσεις ούτε μια συλλαβή; Πόσα συναισθήματα γεννά μια εικόνα και πόσες ιστορίες είναι εφικτό ν’ αφηγηθείς με μοναδική πλοκή τις καμπύλες γραμμές και τα φωτεινά χρώματα;

H απάντηση αποτελεί μια συγκινητικά ευχάριστη έκπληξη και δίνεται από την πρώτη κιόλας σελίδα ενός βιβλίου δίχως λέξεις με το όνομα «Ταξίδι». Πρόκειται για το πρώτο μέρος της τριλογίας του Aaron Becker, το οποίο διακρίθηκε με το βραβείο Caldecott Honor.

Ο εικονογράφος και συγγραφέας μας συστήνει ένα συνηθισμένο παιδί που κάνει ένα ασυνήθιστο ταξίδι προς την πιο μεγάλη και συναρπαστική περιπέτεια…

Παράθυρο στη φαντασία

Ηρωίδα της ιστορίας μας, μιας ιστορίας που απευθύνεται σε μικρούς, μεγάλους και μεγαλύτερους είναι ένα μοναχικό κορίτσι, το οποίο σχεδιάζει µια µαγική πόρτα στον τοίχο του δωµατίου του. Δραπετεύει μέσα της σ’ έναν κόσµο όπου το θαύµα, η περιπέτεια και ο κίνδυνος αφθονούν.

Με το κόκκινο µολύβι στο χέρι δηµιουργεί ένα καράβι, ένα αερόστατο κι ένα ιπτάµενο χαλί που την πηγαίνουν ένα ονειρικό ταξίδι προς µια αβέβαιη µοίρα. Όταν συλληφθεί από έναν απειλητικό αυτοκράτορα, µόνο µια πράξη τεράστιου θάρρους και καλοσύνης µπορεί να την ελευθερώσει.

Θα καταφέρει άραγε να επιστρέψει στο σπίτι της και σε αυτό που ποθεί η καρδιά της;

ΤΑΞΙΔΙ
Κείμενο & Εικονογράφηση: Aaron Becker
Εκδόσεις: Φουρφούρι (Συνεργασία Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ – Eternal Optimists)
Ημερομηνία έκδοσης: Οκτώβριος 2018
Σελίδες: 40
Τιμή: 11,90€
Κεντρική διάθεση: Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ/ Κολωνού 12-14, Κεραμικός, τηλ.: 210 2514123
Η τριλογία συμπληρώνεται από τα βιβλία «Αναζήτηση» και «Επιστροφή»

Είπαν για το βιβλίο…

Η τριλογία του Aaron Becker δεν είναι βιβλία χωρίς λόγια. Είναι βιβλία µε άπειρα λόγια και για όλες τις ηλικίες. Βιβλία που επιτρέπουν στον αναγνώστη να βυθιστεί στην ιστορία και να τη στολίσει µε τη δική του προσωπική αφήγηση, διαφορετική κάθε φορά που θα το ξανανοίξει.
Ένας απλός µαρκαδόρος αρκεί για να πυροδοτήσει τη φαντασία παιδιών κάθε ηλικίας και να τα παρασύρει σε µια περιπέτεια χωρίς τέλος, πέρα, µακριά στη χώρα των παραµυθιών, εκεί όπου µπορούν να αντιµετωπίσουν κάθε εχθρό, ακόµα και τη µοναξιά!
Χαρά Κατσαρή – Εκπαιδευτικός, συγγραφέας

Ο πρωτοεµφανιζόµενος Becker συνεπαίρνει τους αναγνώστες µε το καλύτερο είδος ταξιδιού, αφήνοντας σύνθετα χρωµατικά μοτίβα, λεπτοδουλεµένα περιβάλλοντα φαντασίας και µια ζωηρή αίσθηση περιπέτειας να διηγηθούν την ιστορία δίχως ούτε µια λέξη.
Booklist

Μια φανταστική ιστορία περιπέτειας όπου οι περίτεχνες εικόνες εµπνέουν τον θαυµασµό, την προσεκτική εξέταση και τις πολλαπλές αναγνώσεις.
Kirkus Reviews

ΓΝΩΡΙΣΤΕ…

… τον συγγραφέα

Ο Aaron Becker έχει κάνει πολλά αξέχαστα ταξίδια στη ζωή του. Έζησε στην αγροτική Ιαπωνία και την ανατολική Αφρική, ταξίδεψε µε ένα σακίδιο στην πλάτη από τη Σουηδία µέχρι τον νότιο Ειρηνικό, και πρόσφατα αποτόλµησε το ταξίδι από τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο για το Amherst της Μασαχουσέτης, την πόλη που ο ίδιος και η σύζυγός του, η κόρη και η τεµπέλα γάτα του αποκαλούν σήµερα σπίτι τους. Μέχρι και σήµερα, ο αγαπηµένος του ταξιδιωτικός προορισµός παραµένει η φαντασία του, όπου συχνά µπορεί να τον βρει κανείς να σχεδιάζει µυστικές πόρτες και µαγικά φανάρια.
Γνωρίστε καλύτερα την ηρωίδα της ιστορίας, παρακολουθώντας ΑΥΤΟ το βίντεο.

… τις εκδόσεις Φουρφούρι

Πρόκειται για ένα νέο εκδοτικό ξεκίνημα στον χώρο κυρίως του παιδικού βιβλίου. Είναι μια συνεργασία μεταξύ των εταιρειών Brainfood και Εternal Optimists με έμφαση στο ποιοτικό παιδικό βιβλίο και όχι μόνο. Στα σχέδιά μας εκτός από την έκδοση νέων τίτλων είναι η παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου και η δημιουργία αντίστοιχων παραμυθιών και εκπαιδευτικών Apps. Καλώς ήρθατε στο Φουρφούρι. Ένας κόσμος γεμάτος φαντασία, γνώσεις, περιπέτειες και ευτυχία σας περιμένει. Μάθετε περισσότερα στο site μας fourfoyri.com ή στη σελίδα μας στο facebook