Τέταρτος ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης

Τέταρτος ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης

Ο κορυφαίος Έλληνας γυμναστής όλων των εποχών βρέθηκε πολύ κοντά στο να κάνει και πάλι το θαύμα του, ωστόσο για λίγο έμεινε εκτός βάθρου στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης.

Το χέρι του Λευτέρη μας… εγκατέλειψε μία ημέρα πριν από την επίσημη παρουσίαση στον αγωνιστικό χώρο», έλεγε ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, που ωστόσο έθεσε ρητά τον στόχο του Λευτέρη Πετρούνια: «Χρυσό μετάλλιο και μόνο».

Αυτός δεν επετεύχθη, αφού ο Τούρκος Τσολάκ και ο Μάρκο Λοντάντιο απέδωσαν εξαιρετικά και τον άφησαν στην τρίτη θέση, πριν έρθει ο Σαμίρ Αϊτ Σαϊντ από τη Γαλλία για να αφήσει εκτός βάθρου τον Έλληνα υπερπρωταθλητή, που πλέον περιμένει την επόμενη ευκαιρία για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Εντούτοις, η προσπάθειά του στην επιστροφή του σε διεθνές τουρνουά μετά το χειρουργείο στον ταλαιπωρημένο του αριστερό ώμο και η απόδοσή του δείχνουν την ποιότητα του Έλληνα γυμναστή, ενόψει Ιαπωνίας.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Ιμπραχίμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.933
Μάρκο Λοντάντιο (Ιταλία) 14.900
Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 14.800
Λευτέρης Πετρούνιας 14.733
Ατρούτ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.725
Ντένις Αμπλιάζιν (Ρωσία) 14.666
Αρτούρ Τοβμασιάν (Αρμενία) 14.200
Νικ Κλέσινγκ (Γερμανία) 14.166

ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ… ΡΙΞΟΥΝ

Πρώτος αγωνίστηκε ο Ντενίς Αμπλιάζιν (Ρωσία), που βαθμολογήθηκε με 14.666, ενώ ακολούθησε ο Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) με 14.725. Έπειτα ήρθε ο Γερμανός Νικ Κλέσινγκ, που με 14.166 δεν θα ξεπερνούσε την τελευταία θέση και στη συνέχεια ο Ιμπραχίμ Τσολάκ, που με 14.933 πέρασε κατευθείαν πρώτος. Ο Ιταλός Μάρκο Λοντάντιο, που είχε τον ίδιο βαθμό δυσκολίας με τον Πετρούνια, έφτασε στους 14.900 και στη συνέχεια ο Έλληνας αθλητής βαθμολογήθηκε με 14.733 και πέρασε τρίτος.

Ωστόσο στη συνέχεια, μετά τον Αρμένιο Αρτούρ Τοβμασιάν (14.200) ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ έφτασε ανέλπιστα τους 14.800 κι άφησε εκτός βάθρου τον Πετρούνια, διαμορφώνοντας την τελική κατάταξη, που βρήκε τον Τσολάκ να πανηγυρίζει.

Πηγή: protothema.gr