Συνταγή για Πασχαλινά Κουλουράκια από την Ευρυδίκη Βαλαβάνη

Συνταγή για Πασχαλινά Κουλουράκια από την Ευρυδίκη Βαλαβάνη

Το τελευταίο διάστημα μέσα από την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, “Καλύτερα δε γίνεται” ανακαλύψαμε ακόμα ένα ταλέντο της Ευρυδίκης Βαλαβάνη.

Η παρουσιάστρια μαγειρεύει διάφορες συνταγές κάτι που αρέσει πολύ στους τηλεθεατές.

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, η Ευρυδίκη πόσταρε στο Instagram της μια συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια και σας την παρουσιάζουμε.

Πασχαλινά Κουλουράκια – Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ.
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά (χτυπημένα)
  • 2 πορτοκάλια, θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό και το ξύσμα
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει, περίπου 700 γρ.
  • 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλ. σόδα μαγειρικής
  • 2 βανίλιες
  • 1/4 κουτ. γλ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 αυγό για το άλειμμα

Πασχαλινά Κουλουράκια – Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το βούτυρο, μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 5′.

Συνεχίζουμε με τα αυγά, βανίλιες, μαστίχα, αλάτι. Βάζουμε τη σόδα μέσα στον χυμό του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν (κοσκινισμένα) και ανακατεύουμε με το χέρι.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30′ η ζύμη και πλάθουμε τα κουλουράκια μας.

Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.