Συναυλία της Αλεξάνδρα Γκράβας την παραμονή Χριστουγέννων στην ΕΡΤ3

Συναυλία της Αλεξάνδρα Γκράβας την παραμονή Χριστουγέννων στην ΕΡΤ3

ΣυναυλίαAlexandra Gravas: #discoveries
την παραμονή Χριστουγέννων στην ΕΡΤ3 

Η ΕΡΤ3 την παραμονή των Χριστουγέννων, Τρίτη 24 Δεκεμβρίου στις 23:00, θα προβάλει σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση την μαγνητοσκοπημένη συναυλία “Alexandra Gravas: #discoveries”, παραγωγής ΕΡΤ3.

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα mezzo- soprano, Αλεξάνδρα Γκράβας τον Μάιο τραγούδησε σε μια ανοικτή εκδήλωση της ΕΡΤ3 για τους τηλεθεατές και ακροατές της, στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια, που έχει εμφανισθεί σε μεγάλα θέατρα και έχει δώσει κορυφαίες παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, έδωσε για πρώτη φορά παράσταση στην γενέθλια πόλη των γονιών της, τη Θεσσαλονίκη.

Με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της τραγούδησε σε 6 διαφορετικές γλώσσες έργα από τα μουσικά ταξίδια της σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών όπως και αγαπημένες μελωδίες των Κουρτ Βάιλ, Βαγγέλη Παπαθανασίου και Μικρασιάτικα σε απρόσμενες προσεγγίσεις, με τη σφραγίδα της. Το κέφι απογειώθηκε όταν άφησε τη σκηνή για να τραγουδήσει, με το κοινό.

Η  Alexandra Gravas με τους σολίστ: Πέτρο Μπούρα στο πιάνο που είχε τη μουσική επιμέλεια της παράστασης, τον Δημήτρη Κουζή στο βιολί και τον Γιάννο Γιοβάνο στο τσέλο, ταξίδεψαν τους φίλους της ΕΡΤ3, στο δικό της «ονειρικό μουσικό ταξίδι ψυχής», όπως το ονομάζει η ίδια.

Η σκηνοθεσία είναι του Τηλέμαχου Κοεμτζόπουλου και η  διεύθυνση παραγωγής της Βίλυς Κουτσουφλιανιώτη.

Το πρόγραμμα θα μεταδοθεί σε επανάληψη την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου στις 11:30.