Συνέντευξη Τύπου στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Συνέντευξη Τύπου στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

 

Συνέντευξη Τύπου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου στο πλαίσιο του 58ου Φ.Κ.Θ

Σε θέματα που αφορούν την πολιτική της νέας Διοίκησης της ΕΡΤ με έμφαση στο πρόγραμμα αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος στη διάρκεια συνέντευξη Τύπους που έδωσε σήμερα στο πλαίσιο του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κωστόπουλος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην επιθυμία της νέας διοίκησης να υπάρξει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της ΕΡΤ3, στο πλαίσιο της οποίας η νέα Διοικούσα Επιτροπή θα εγκρίνει νέο οργανόγραμμα. Επίσης, επισήμανε την άμεση προσπάθεια πρόσληψης προσωπικού και την κατάρτιση ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ.

Ειδικά για την πολιτική σε θέματα κινηματογράφου, ο κ. Κωστόπουλος ανακοίνωσε την πρόθεση για προκήρυξη ενός Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Προσχεδίων για τη δημιουργία μιας Επιστημονικής και Τεχνολογικής Πόλης του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, δήλωσε ότι η ΕΡΤ είναι το μοναδικό κανάλι- εκτός των συνδρομητικών- που στηρίζει ουσιαστικά τον κινηματογράφο, αποδίδοντας το 1,5%, όπως προβλέπεται από τον Νόμο και αναφέρθηκε στη νέα Επιτροπή Κινηματογράφου της ΕΡΤ, τονίζοντας:  «Η κινηματογραφική πολιτική της ΕΡΤ δεν μπορεί να είναι διαφορετική από την πολιτική της εταιρίας σε όλους τους τομείς, ιδιαιτέρως σε εκείνους, όπου η ΕΡΤ καλείται να προστατεύσει τα συμφέροντά της. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ομόφωνα αποφάσισε – τον περασμένο Αύγουστο- να αλλάξει τη σύνθεση της Επιτροπής Κινηματογράφου, όπως άλλωστε ανεξαιρέτως τη σύνθεση όλων των Επιτροπών. Η ΕΡΤ είναι μία σοβαρή δημόσια εταιρία και η νέα Διοίκησή της έχει σκοπό να την κάνει μία υποδειγματική δημόσια εταιρία, που το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η συνέχεια της νόμιμης λειτουργίας της. Το έργο της προηγούμενης Επιτροπής θα αξιοποιηθεί», κατέληξε, γνωστοποιώντας  ότι την επόμενη εβδομάδα θα συγκαλέσει ο ίδιος την νέα Επιτροπή Κινηματογράφου.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προγράμματος και Ενημερωτικών Εκπομπών Τάσος Μπιρσίμ και το μέλος της Επιτροπής που επιλέγει για φέτος τα βραβεία της ΕΡΤ για δύο ταινίες Ελλήνων δημιουργών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου  Θεσσαλονίκης και Μέλος της Επιτροπής Προγράμματος της ΕΡΤ Γιώργος Βαρελάς.

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης, υποδεχόμενος τη Διοίκηση της ΕΡΤ αναφέρθηκε στην πολυετή συνεργασία της ΕΡΤ και του Φεστιβάλ.