Συνέντευξη τύπου για τον “Ερωτευμένο Σαίξπηρ”

Συνέντευξη τύπου για τον "Ερωτευμένο Σαίξπηρ"

Ένα ακόμη προσωπικό στοίχημα βάζει με τον εαυτό του, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Ο γνωστός ηθοποιός τον φετινό χειμώνα, θα πρωταγωνιστήσει στην θεατρική παράσταση “Ερωτευμένος Σαίξπηρ” βασισμένο στο σενάριο των Marc Norman & Tom Stoppard και θεατρική διασκευή του Lee Hall και μουσική του Paddy Cunneen.

Από 2 Νοεμβρίου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», μια ιστορία αγάπης θα παρουσιαστεί στο κοινό της Αθήνας.

Η παράσταση που έσπασε ταμεία στο Λονδίνο, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Ο γνωστός σκηνοθέτης θα παρουσιάσει μια ιστορία από τη ζωή του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και έχει σκοπό να μαγέψει όλους τους θεατρόφιλους.

Στην ελισαβετιανή Αγγλία, ο νεαρός συγγραφέας Γουίλιαμ Σαίξπηρ αναζητά απεγνωσμένα μια μούσα που θα τον εμπνεύσει να γράψει το νέο του θεατρικό έργο που ζητούν επίμονα οι πάτρωνές του. Τη βρίσκει στο πρόσωπο της πανέξυπνης Βιόλας, μιας νεαρής θαυμάστριας που λατρεύει τη δουλειά του νεαρού ποιητή Σαίξπηρ και λαχταρά να γίνει ηθοποιός, παρ’ ότι την εποχή εκείνη η υποκριτική αποτελούσε αυστηρά ανδρικό προνόμιο και οι γυναίκες απαγορευόταν να ανέβουν στη σκηνή.

Έτσι, η Βιόλα μεταμφιέζεται σε άνδρα προκειμένου να συμμετάσχει στη νέα παράσταση. Μία τρυφερή και μοναδική ιστορία αγάπης αναπτύσσεται μεταξύ του Σαίξπηρ και της νεαρής κοπέλας, μία ιστορία που θα εμπνεύσει τον σπουδαίο δραματουργό να γράψει ένα από τα μεγαλύτερα θεατρικά κείμενα όλων των εποχών, το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Η παράσταση έχει στον κεντρικό της άξονα μια ερωτική ιστορία, ωστόσο αποτελεί και έναν εξαίσιο «φόρο τιμής» προς το ίδιο το θέατρο και τους ανθρώπους που το αγαπούν και το υποστηρίζουν. Είναι γεμάτο από αναφορές στα έργα του Σαίξπηρ και παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο την εποχή του και την ακμή του αγγλικού θεάτρου. Μέσα από την φανταστική αυτή ιστορία, παρουσιάζονται και πολλά πραγματικά πρόσωπα όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ Α’.

Η φιλόδοξη αυτή δουλειά πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου, με όλους τους συντελεστές να μας εξηγούν τι πρόκειται να παρακολουθήσουμε από αυτούς.

Ο Γιάννης Κακλέας ως βασικός άξονας του έργου, πήρε πρώτος το λόγο και αναφέρθηκε στην φετινή θεατρική Αθήνα και πως η παράσταση που παρουσιάζουν είναι ένα στοίχημα, ανάμεσα στις Ελληνικές ταινίες που έχων κατακτήσει τα θέατρα της σεζόν 2018-2019.

Το Gpop.gr ως λάτρης του θεάτρου, έδωσε το παρών και εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες μόνο για τους αναγνώστες του.