Συγγενής του πιλότου κατηγορεί τον Kobe Bryant και τους επιβάτες για το δυστύχημα με το ελικόπτερο

Συγγενής του πιλότου κατηγορεί τον Kobe Bryant και τους επιβάτες για το δυστύχημα με το ελικόπτερο

Περίπου τρεισήμισι μήνες έχουν περάσει από το αεροπορικό δυστύχημα που έγινε στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια και κόστισε τη ζωή στον Kobe Bryant, την 13 κόρη του, Gigi και σε άλλους επτά επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου.

Όπως γνωρίζουμε, αρκετές ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα, η χήρα του Kobe Bryant, Vanessa, άσκησε μήνυση, κατά του χειριστή, Άρα Ζομπογιάν, που πέθανε επίσης, αλλά και της εταιρίας του ελικοπτέρου (για αμέλεια του πιλότου και ότι δεν ακολουθήθηκαν οι προκαθορισμένοι κανόνες πτήσεων). Παράλληλα στη μήνυση έχει γίνει αναφορά για απαγορευτικές συνθήκες για εναέριες μετακινήσεις στην περιοχή τη μέρα εκείνη και ότι ο πιλότος είχε τιμωρηθεί πειθαρχικά το 2015.

Σύμφωνα με το TMZ ωστόσο, συγγενής του πιλότου πέρασε στην.. αντεπίθεση και με δική του αγωγή υποστηρίζει ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από υπαιτιότητα των επιβατών. Περισσότερες λεπτομέρειες ωστόσο, για το που “πατάει” η πλευρά του Ζομπογιάν, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Η πλευρά του πιλότου ισχυρίζεται πως οι επιβάτες γνώριζαν τους κινδύνους που έκρυβε ο καιρός για μία τέτοια πτήση και κάνουν λόγο για αμέλεια που τους στοίχισε τις ζωές, λέγοντας ουσιαστικά πως ανάγκασαν τον πιλότο να πετάξει εκείνο το πρωινό.

Όπως γράφει ωστόσο το ΤΜΖ, είναι… απορίας άξιον πως μπορεί να ευθύνονται οι επιβάτες, όταν ο ίδιος ο πιλότος έχει τον πλήρη έλεγχο του ελικοπτέρου, το οποίο για 15 λεπτά περίπου έκανε κύκλους, έχοντας χάσει τον προσανατολισμό του λόγω της ομίχλης, με αποτέλεσμα να βρουν όλοι τραγικό θάνατο.