Στο Netflix η τελευταία ταινία του Chadwick Boseman

Στο Netflix η τελευταία ταινία του Chadwick Boseman

Ο θάνατος του Chadwick Boseman που έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία 43 ετών στις 28 Αυγούστου, συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Netflix ανακοίνωσε μια ακόμα νέα ταινία με τίτλο Ma Rainey’s Black Bottom, στην οποία πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Chadwick Boseman και Viola Davis.

O αδικοχαμένος Chadwick Boseman είχε ξεκινήσει τα γυρίσματα μιας ακόμη ταινίας με τίτλο Yasuke, κανείς δεν γνωρίζει όμως αν και πότε θα κυκλοφορήσει, συνεπώς η ταινία του Netflix θα δείξει την τελευταία δουλειά του ταλαντούχου ηθοποιού.

Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο του August Wilson, το οποίο αναπαριστά τη ζωή της Γκέρτρουντ Πρίτζετ (Viola Davis), γνωστή με το ψευδώνυμο Μα Ρέινι, που αποκαλείται μέχρι και σήμερα ως «Μητέρα των Blues».

Η υπόθεση μας μεταφέρει στη δεκαετία του 1920 στη διάρκεια ηχογραφήσεων στο Σικάγο, όπου η Μα Ρέινι έρχεται σε σύγκρουση με τον μάνατζερ και τον παραγωγό της, επειδή προσπαθούν να ελέγξουν την μουσική της.

Η Μα Ρέινι εναντιώνεται και στα μέλη του συγκροτήματός της, ένα από τα οποία είναι και ο Levee (Chadwick Boseman), ένας τραμπετίστας που θέλει να κάνει δική του καριέρα.

Σύμφωνα με φήμες αλλά και με το γεγονός ότι το Netflix θέλει να προωθήσει την ταινία στα επικείμενα Oscar, ο συγκεκριμένος ρόλος είναι πολύ πιθανό να χαρίσει στον αδικοχαμένο ηθοποιό οσκαρική υποψηφιότητα μετά θάνατον, ακόμα και το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το 2008 ο Heath Ledger έλαβε μεταθανάτια οσκαρική υποψηφιότητα για τον ρόλο του Τζόκερ στην ταινία “Σκοτεινός Ιππότης“, αποσπώντας το χρυσό αγαλματίδιο Β’ Ανδρικού Ρόλου – ο δεύτερος ηθοποιός που έχει κερδίσει μετά θάνατον Όσκαρ στην ιστορία του θεσμού.

Ο πρώτος ήταν ο Peter Finch το 1976 για την ερμηνεία του στην ταινία “Το δίκτυο“.

Μάλιστα, όταν ο Chadwick Boseman έκανε την ταινία βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο καρκίνου του εντέρου και δεν είπε όμως τίποτα σε κανέναν, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο George C. Wolfe και την παραγωγή ο Denzel Washington.

Η ταινία Ma Rainey’s Black Bottom θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στις 18 Δεκεμβρίου και το επόμενο διάστημα θα έχουμε το επίσημο trailer.