Στο νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης μετά από καρδιακό επεισόδιο

Στο νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης μετά από καρδιακό επεισόδιο

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο ο Μίκης Θεοδωράκης, μετά το σοβαρό καρδιακό επεισόδιο, το οποίο υπέστη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, λόγω πόνου στο στήθος που αισθάνθηκε και της μεγάλης ταχυκαρδίας που είχε, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με πληροφορίες που είχε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από το περιβάλλον του μεγάλου δημιουργού.

Οι θεράποντες γιατροί εκτιμούν ότι ο μεγάλος κίνδυνος έχει περάσει. Είναι όμως, επιφυλακτικοί λόγω της ηλικίας του κ. Θεοδωράκη, ωστόσο εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την έκβαση.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Μίκη Θεοδωράκη, αναφέρει:

Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης προσήλθε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών την Παρασκευή, 3/8, στις 11.19 μ.μ. μετά από νυχτερινό άτυπο προκάρδιο άλγος και επεισόδιο ταχυαρρυθμίας. Με ήπια αιμοδυναμική αστάθεια εισήλθε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου ανετάχθη φαρμακευτικά το επεισόδιο της ταχυαρρυθμίας και το μεσημέρι του Σαββάτου, στις 2 μ.μ. μεταφέρθηκε σε θάλαμο όπου συνεχίζει νοσηλευόμενος.