Στο νοσοκομείο ο Άκης Σακελλαρίου

Στο νοσοκομείο ο Άκης Σακελλαρίου

Ώρες αγωνίας για τον Άκη Σακελλαρίου που σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ProtoThema, ο ηθοποιός βρίσκεται διασωληνωμένος στο Κέντρο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του νοσοκομείου «Σωτηρία»

Ο Άκης Σακελλαρίου έχει εκδηλώσει σοβαρής μορφής πνευμονία που οφείλεται στο βακτήριο της legionella και στη λοίμωξη των λεγεωναρίων που αυτό προκαλεί.

Όπως αναφέρεται στο protothema ο ηθοποιός πάσχει από τη νόσο των λεγεωνάριων. Το συγκεκριμένο βακτήριο είναι αρκετά επικίνδυνο και βρίσκεται πολύ διαδεδομένο στη φύση, και κυρίως στα περισσότερα συστήματα νερού, ενώ αποικίζει εύκολα όλα τα συστήματα ύδρευσης όπως και το δίκτυο παροχής θερμού και κρύου νερού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η νόσος των λεγεωνάριων είναι μια βαριά μορφή πνευμονίας (λοίμωξη των πνευμόνων), η οποία οφείλεται στο βακτήριο Legionella. Έχει θνητότητα περίπου 5–10%, δηλαδή περίπου 5 με 10 άτομα από τα 100 που θα νοσήσουν, θα έχουν μοιραία κατάληξη.

Ωστόσο, δεν νοσούν όλοι όσοι εκτίθενται στο βακτήριο Legionella. Περισσότεροι πιθανότητες έχουν εκείνοι που συγκαταλέγονται στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου και που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν από Legionella, είναι όσο έχουν επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό με χρόνιες ασθένειες, οι καπνιστές, καθώς και οι ηλικιωμένοι.

Η συγκεκριμένη νόσος ξεκινά συνήθως με υψηλό πυρετό, ρίγος, κεφαλαλγία και πόνο στους μυς. Στη συνέχεια εμφανίζονται ξηρός βήχας και δυσκολία στην αναπνοή που μπορεί να εξελιχθούν σε βαριά πνευμονία. Το ένα τρίτο περίπου των ασθενών παρουσιάζει επίσης διάρροια ή έμετο, ενώ οι μισοί ασθενείς περίπου παρουσιάζουν σύγχυση ή παραλήρημα.

Όλα αυτά τα συμπτώματα εκδηλώνονται από δύο έως δέκα ημέρες μετά τη μόλυνση, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν έως και τρεις εβδομάδες αργότερα. Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζεται να νοσηλευθούν και να λάβουν θεραπεία με την κατάλληλη αντιβιοτική αγωγή, ενώ η διάγνωση της συγκεκριμένης αναπνευστικής λοίμωξης γίνεται με ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο Άκης Σακελλαρίου έχει εισαχθεί από την Παρασκευή και κατά συνέπεια δεν ακολούθησε τον υπόλοιπο θίασο στις παράστασης στην Κρήτη.

Σε ότι αφορά την παράσταση, έχει υπάρξει εσωτερική αντικατάσταση. Το ρόλο του αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και το δικό του ο Μανώλης Θεοδωράκης που είχε ήδη ρόλο στην παράσταση.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.